A 8 éves lányát akár meg is ölhette volna

Kezében robbant fel az iPad töltője - átrepült az apa a szobán

Ha a nyolc éves lánya nyúl az iPad töltőjéhez, valószínűleg már nem élne, az apa is csak a szerencséjének és a nagyobb termetének köszönheti, hogy nem történt tragédia, amikor a töltő felrobbant.

2013.08.28 08:30ma.hu

Erős áramütés érte, amely átrepítette a szobán, de szerencsésnek mondhatja magát a 34 éves Tim Gillooley, akinek végül csak a keze sérült meg abban a balesetben, amelyet 8 éves lánya iPadjének a töltője okozott. A férfi épp ki akarta húzni a készüléket a konnektorból, amikor a töltő felrobbant a kezében. A brit férfi meg van győződve róla, hogy ha a kislánya, Chloe nyúl a töltőhöz, ő nem élte volna túl sem az áramütést, sem a nagy erejű lökést. Csak a véletlenen múlt, hogy nem ő maga húzta ki: épp a fürdőszoba felé tartott, amikor megkérte édesapját, hogy ő tegye el az iPadet.

"Egy nagy durranás volt, én meg átrepültem a szobán. Sokkos állapotba kerültem, körülbelül két percig hisztérikusan nevettem. Anyám pánikba esett, Chloe pedig sírva fakadt" - mesélte a férfi a Daily Mailnek. A szerkezetet egyébként a kislány tavaly novemberben kapta a születésnapjára.

Fotó: Mirror

Már ez év elején látszott, hogy valami nem stimmel, mert problémák adódtak a töltéskor, ám hiába ment vissza a hivatalos márkakereskedőhöz, ott azt mondták, sem a készüléknek, sem a töltőnek nincs semmi baja. Tim ennek ellenére a biztonság kedvéért vett egy vadonatúj töltőt, amitől azt remélte, hogy megoldódnak a technikai gondok, de a töltés továbbra sem működött rendesen. "Nagy rajongói voltunk az Apple-nek, de ha ez ilyen időzített bomba, nem fogom a lányomat az iPhone közelébe se engedni" - magyarázta a férfi.

Aggodalma amúgy sem alaptalan: múlt hónapban egy kínai légiutas-kísérő halt meg, a 23 éves Ma Ailun akkor halt meg, amikor az iPhone5 készülékén valaki felhívta, ő pedig felvette azt, miközben épp töltőre volt csatlakoztatva. Az Apple vizsgálatot indított az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.