Bombát gyártott, míg szülei elmentek vásárolni

Unalomból lerobbantotta a kezét a kamasz

Cafatokra szakította egy tinédzser kezét egy házi készítésű, internetes leírásból vett bomba, amit a fiú unaloműzés gyanánt kezdett el összerakni, mialatt szülei elmentek bevásárolni.

2013.06.28 14:12ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Az interneten találta egy házi készítésű bomba leírását a 15 éves Michal Jankowski, és mert unatkozott, míg szülei elmentek vásárolni, úgy döntött, összedobja gyorsan a robbanószerkezetet. Az összetevők azonban idő előtt reakcióba léptek egymással, így kisvártatva óriási robbanás rázta meg a lengyel Opole egyik utcáját.

"Először azt hittem, egy hibás gázbekötés okozta a robbanást, de elég gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy bomba volt. "Nyomozunk, hogy kiderítsük, hol juthatott a fiú a bomba készítéséhez szükséges anyagokhoz, mert biztos vagyok benne, hogy az iskolai kémiaórákon használt szerek közt nincs olyan, ami alkalmas lenne egy bomba előállítására" - fogalmazott az eset után Jaroslaw Dryszcz rendőrségi szóvivő.

A fiú zaklatott anyja elmondta, elképzelése sincs, hogy juthatott Michal eszébe, hogy épp bombát készítsen, de a kérdésére a fiú csak annyit mondott, hogy nagyon unatkozott. A robbanásban mindkét kezét elveszítette - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.