Látni akarta a leomló sziklafalat

Panaszt tett, mert elmaradt a robbanás

Panaszt tett a reklámfelügyeletnél egy új-zélandi mozinéző, miután végignézte az előzetes alapján megtetszett filmet, de hiába várt egy látványos robbanásra, az csak nem akart jönni.

2013.04.04 13:30MTI

A filmelőzetesek általában arra jók, hogy felkeltsék a kíváncsiságot és meggyőzzék a moziba járó közönséget, érdemes beülni egy-egy izgalmas vagy érdekes sztori kedvéért a nagyméretű vászon elé. Persze előfordul, hogy a fél vagy egy perces előzetesbe az adott film összes valamire való jelenetét belesűrítik és később unalomba fullad a teljes másfél órás alkotás, de ezért legfeljebb bosszankodhatunk, megtévesztés miatt ritkán emelhetünk szót az arra hivatott szerveknél.

Egy új-zélandi férfi azonban most nemcsak bepanaszolta a film reklámozóját, de a jegye árát is visszakapta a Paramount stúdiótól, miután kifogása minden szempontból jogosnak bizonyult. A panaszt az országos reklámfelügyelethez nyújtotta be a csalódott mozizó, miután a film végleges változatából kimaradt egy robbantásos jelenet - noha az előzetesben ez ígérkezett a leglátványosabb résznek és a férfi elmondta, hogy elsősorban emiatt ült be a moziba. Az előzetes szerint egy detonáció miatt le kellett volna omlania egy sziklafalnak, csakhogy a filmből a látványos képsorok már kimaradtak.

A Paramount azzal magyarázta a bakit, hogy néha előfordulhat, hogy a film végső változatából épp egy olyan jelenetet hagynak ki, ami addigra már bekerült az előzetesbe, igaz, igyekeznek az ilyen eseteket kivédeni, de a legjobb igyekezettel is becsúszhatnak efféle hibák. Miután a cég megtérítette a panaszos mozinéző jegyének árát, az új-zélandi reklámfelügyelet úgy döntött, ezzel megoldottnak tekinti és lezárta az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.