"Sose bízz az elektromos kerékpárban!"

A hátsója alatt robbant fel a bringa

Csak egy halk sziszegést hallott, és egy másodperccel később már a hátsójába hasított az addig soha nem tapasztalt kín egy biciklisnek: az elektromos járgány akkumulátora rövidzárlatot kapott és felrobbant.

2013.03.20 07:29ma.hu

Többszörösen is szerencséje volt az észak-kínai Zhao Lingnek, amikor az elektromos kerékpár nyerge, amin épp ült, szó szerint felrobbant alatta. "Egy sistergő hangot hallottam, a következő másodpercben pedig egy robbanást éreztem és iszonyú fájdalmat a fenekemben. Még soha nem éltem át ehhez fogható kínt" - mesélte utóbb a fiatalember, akinek kevésen múlt az élete.

A felrobbant nyereg mögött jól látszik a kifröccsenő sav nyoma


"A robbanás ereje letaszított a bicikliről és az útra lökött" - mondja, de nem az volt a legnagyobb szerencséje, hogy épp nem járt arra autó és ezért nem gázolták el. "Az volt az óriási mázlim, hogy amikor meghallottam a sziszegést, felegyenesedtem a nyeregből és a pedálra álltam, különben már rég halott lennék" - idézte a fiatalember szavait az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A szakértők utóbb megvizsgálták a járművet, amelynek képei - a Zhao Ling rövidnadrágjába égetett lyukkal együtt - pillanatok alatt bejárták az országos sajtót, és arra a megállapításra jutottak, hogy az akkumulátorban keletkező rövidzárlat okozhatta a robbanást. Emiatt a szerkezet túlmelegedett és felrobbant, tömény savat spriccelve a nyereg felé.

"Inkább visszatérek a pedálozáshoz és a lábam energiájához. Soha többé nem fogok újra megbízni egyetlen elektromos kerékpárban sem!" - vonta le a tanulságot a férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.