Direkt ölte meg magát a hulligán

Gázzal töltötte meg a lakást, aztán robbantott

Szándékosan robbantotta fel a lakást saját magával együtt, de azt aligha gondolta végig a futballhulligán, hogy öngyilkosságával mások életét is veszélyezteti: a társasház több másik lakása is romba dőlt.

2014.04.29 07:36ma.hu

Óriási robbanás rázta meg szombat délelőtt Bécs leghíresebb bevásárlóutcáját, a Mariahilfer Strassét, a katasztrófának egy halálos áldozata volt és egy súlyos sérültje, aki az osztrák sajtó hétfői beszámolója szerint még mindig kritikus állapotban feküdt a kórházban. Mint kiderült, a robbanást nem véletlen baleset okozta, a 19 éves áldozat maga robbantotta fel a lakását, miután teleeresztette gázzal.

Az Austrian Times című osztrák hírhonlap szerint csak Dominik S. néven említett fiatal férfira a szomszédai gyakorta panaszkodtak, mert meglehetősen zajosan élt és szinte terrorban tartotta a környékbelieket, amikor a haverjaival nekiálltak vízzel töltött óvszereket dobálni az utcán sétáló járókelőkre. A szomszédok azt sem viselték jól, hogy a férfi óriási madárpókokat tartott egy akváriumban, amelyek közül néha egyet-egyet a vállára ültetett és azzal sétálgatott az épületben. A fiatalemberről azt is elmondták, hogy tagja a jobboldali Ultras futballrajongó-csoportnak - hangsúlyozta az osztrák lap.

Fotó: freedigitalphotos.net/Sebastien Beliveau

Ugyanakkor azt is tudni lehetett, hogy meglehetősen rossz hangulatban volt már jó ideje, mert nem volt munkája és emiatt pénze sem, ráadásul a tragédia előtt nem sokkal tudta meg, hogy a tizenéves barátnője három hónapos terhes. A barátainak azt mondta, hogy elege van és azt tervezi, hogy megöli magát, a végzetes robbanás napján pedig annyit mondott: "nem láttok többé, ez az utolsó nap, hogy élek, úgyhogy viszlát". Aztán megbuherálta a gázcsapot, elárasztotta a lakást és délelőtt 10-kor meggyújtott egy öngyújtót.

A robbanás a ház felső két emeletét teljesen megsemmisítette, a tető összeomlott, a mentők pedig úgy találtak rá, hogy még mindig a kezében szorongatta az öngyújtót, amikor kihúzták a romok alól. Megtalálása után még nagyjából egy óráig élt, de nem lehetett megmenteni. A fölötte lévő lakásban élő 48 éves nőt nyolc órával később találták meg a romok alatt, ő kritikus állapotban került kórházba. A tanúk elmondása szerint egy fülsiketítő robbanást lehetett hallani, majd hirtelen az egész utcát olyan vastag por lepte be, hogy az arcuk elé tartott kezüket sem látták.

"Azt hittem, egy autóba rejtett bomba robbant a bejárat előtt" - mondta a szomszédban lakó Tony Pusztai. "A falak megrepedtek és az emberek a házakból és üzletekből az utcára futottak." A mentéshez 35 járművet és 110 fős mentőcsapatot kellett kivezényelni, összesen 13 lakót vittek kórházba rövidebb-hosszabb megfigyelésre, illetve ellátásra. A rendőrség tájékoztatása szerint a környék egyelőre lezárva marad, mert fennáll a további omlás veszélye, a hét elején statikusok segítségével vizsgálták a bontás pontos lehetőségeit.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.