Rosszul számolták ki a robbanást

Elfuserált filmtrükk: hajszál híján kinyírták a színésznőt

Csupán centiken múlt, hogy nem trafálta el egy óriási erővel kirobbanó ajtó az utcán álló színésznőt, ami egy robbantásos trükk váratlan következménye volt. Az ajtó eredetileg csak összetört volna a helyén.

2014.02.18 08:38ma.hu

Életveszélyes figyelmetlenség miatt csak centikre kerülte el a halálos baleset a He Who Dares című film egyik főhősét a forgatáson. A jelenetben a színésznő és társa az utcán sétálnak, mellettük kommandósok rohannak el, miközben a nő felemeli a pisztolyát és lelő két rosszfiút. Aztán megállnak egy teljesen átlagos lakás bejáratától néhány méterre, mintha várnának valamire, a következő pillanatban pedig hatalmas robbanás rázza meg a kommandósok által körülvett lakást, amelynek ajtaja egy méretes porfelhőtől övezve kirepül az utcára.

Fotó: YouTube

Csakhogy amint arról a brit sajtó beszámolt, ez az ajtó nem volt belekalkulálva a pirotechnikai trükkbe: a tűzszerészek nem úgy tervezték az irányított robbanást, hogy az kiviszi az ajtót a keretéből. Emiatt viszont a színésznő úgy került életveszélybe, hogy tulajdonképpen még felfogni se volt ideje: a robbanás hangja nem rendítette őt meg, azt viszont nem látjuk, hogy a mellette elrepülő ajtó láttán hogyan reagál, mert addigra a sűrű füstfelhő mindent beterít, az operatőr pedig annyira megijed, hogy az utca túlsó végéig fut.

Az ajtó csak centikre suhant el a színésznő mellett, és nem nehéz kitalálni, mi történt volna, ha egy fél lépéssel előbb áll meg. A sztori hivatalos verziója legalábbis ez, de azért a kisördög ott motoszkál: biztos, hogy csak egy véletlen baleset, nem pedig egy nagyszerűen megkomponált gerillamarketing része az idén mozikba kerülő filmről az alábbi jelenet?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.