Nyolc munkás került kórházba

Hatalmas robbanás és gombafelhő a Rolls-Royce gyárnál

Robbanás történt a Rolls-Royce Indianapolis melletti gyárában - kilenc munkás szenvedett savsérülést.

2014.03.29 13:29ma.hu

Nyolc munkást a közeli két kórházban, egyet a helyszínen láttak el az orvosok – mondta Patrick Pruitt, az Indianapolis-i tűzoltóság szóvivője. Mind a kilenc sérült állapota stabil. Itt megnézheti a képeket >>>

A szóvivő szerint egy salétromsavat tartalmazó, ezer literes tartályt helyzetek át éppen, mikor a robbanás bekövetkezett, hatalmas gombafelhőt hozva létre a cég Wayne Township-i légi és tengerészti üzeme felett délután egy körül.

Hogy mi okozta a robbanást, azt egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, mennyi sav volt a hatalmas tartályban. A salétromsav rendkívül robbanásveszélyes és maró folyadék, komoly égési sérüléseket okozhat, ha bőrfelülettel érintkezik, belélegezve pedig légzési problémákat idéz elő.

A robbanás után a helyszínre három városból érkeztek tűzoltók, valamint egy veszélyes anyagok elhárítására képzett csapat. A vegyi anyagokkal teli felhő néhány óra alatt eloszlott, a tűzoltóság a levegőt biztonságosnak ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.