Mire jó az okostelefon!

Hajléktalanoknak segített Puskás Peti

Telefonálunk, sms-ezünk, böngészünk az interneten - az életünk szinte minden pillanatában a kezünkben van a telefonunk. Most itt az idő, hogy ne csak a saját kényelmünket vagy szórakozásunkat szolgálja!

2014.08.08 16:29ma.hu

Idén is meghirdették a Youth Summit versenyt a Nobel Békeközpont és az egyik hazai mobilszolgáltató együttműködésében. A pályázatra 14 európai és ázsiai országból várják 18-25 éves kreatív fiatalok jelentkezését, akik igazi „digitális bennszülöttekként” megmutatják, hogyan lehet segíteni és megoldást adni globális társadalmi kihívásokra a mobiltechnológiával. A pályázat győztesei az oslói Telenor Youth Summit workshopon és az ünnepélyes Nobel-békedíj átadáson is részt vehetnek.

A beérkező pályamunkákat szakmai zsűri értékeli. A zsűri asztalánál helyet foglal Bogi, Puskás Peti, Kutas István, a mobilszolgáltató vállalati kommunikációs igazgatója, Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség bloggere, valamint Varró Szilvia Pulitzer-díjas újságíró.

Bogi örömmel vállalta a felkérést, az énekeső elárulta, hogy izgatottan várja a pályaműveket. „Az én életemben is fontos szerepet játszik a mobiltechnológia, hiszen hozzánk, fiatalokhoz szinte már „hozzánőtt” a telefon. Talán sokan bele sem gondolnak, hogy akár társadalmi problémák megoldásában is segítségünkre lehet. Remélem, ezzel a versennyel kicsit erre is fel tudjuk hívni a figyelmet. Nagyon kíváncsian várom a pályázatokat, érdekel, hogy a kortársaim milyen kreatív megoldásokkal állnak elő. Biztos vagyok benne, hogy döntésemet az alapján hozom majd meg, hogy mennyire érint meg az adott téma” – mondta el az énekesnő.

Bogi és Puskás Peti is a zsűri tagjai közt vannak (Fotó: Redlemon)

A pályázatok elkészítésében a mobilos filmfesztivál, a Movilfestawards munkatársai is segítséget nyújtanak. A fesztivál Erzsébet téri központjában az érdeklődők nemcsak a versenyről tudhatnak meg többet, hanem hasznos forgatási és vágási tippeket is kaphatnak szakértőktől videóik elkészítéséhez.

Innen filmes tematikájú kerékpártúrákat is indítanak Budapest legkülönlegesebb filmes helyszíneire. A kerékpárokra szerelt táblagépek segítségével a látogatók az ott forgatott jeleneteket is megtekinthetik.

Nagyon érdekesnek tartom ezt a biciklitúrát, izgalmas, hogy a kerékpárra szerelt tableten látjuk a filmet, ahogy pedig felpillant az ember megelevenedik a helyszín, ahol forgatták azt” – magyarázta Puskás Peti, aki már saját bőrén is tapasztalta, hogy társadalmi problémák megoldásában milyen fontos szerepe lehet a mobiltechnikának és a közösségi médiának.

Tavaly decemberben rengetegen megosztottak a Facebookon egy fotót arról, hogy milyen sok éhező hajléktalan gyülekezik a Blaha Lujza téren. Úgy döntöttem, hogy veszek némi élelmet és elviszem nekik. Az ételosztásról készítettem egy fotót, amit én is feltöltöttem - reméltem, hogy ezzel arra sarkallom az ismerőseimet, hogy ők is cselekedjenek. Meg is lett az eredménye: sokan követték a példámat, írtak nekem, hogy ha legközelebb megyek, ők is csatlakoznak. Az internet és a közösségi média hatalmas lehetőségeket rejt, hogy jobbá tegyük a világot, és szerintem a fiatalok értik a legjobban” – mondta el Puskás Peti, aki bízik benne, hogy a pályázatra praktikus, használható ötleteket küldenek be majd a kreatív fiatalok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.