Az íz a szokásos, de a kinézet...!

Nem kicsit bizarr: szénfekete hamburger az új sláger

Ha le tudjuk küzdeni az ellenérzésünket, és beleharapunk a hamburgerkirály legújabb fejlesztésébe, állítólag ugyanazt az ízt kapjuk, mint egyébként. Csak az a feketeség ne lenne...!

2014.09.22 18:00ma.hu
Fotó: Burger King Japan

Nézzen rá erre a képre, és tegye a kezét a szívére: képes lenne jóízűen beleharapni ebbe a ránézésre szénné égett hamburgerbe? Vagy az még csak hagyján, de a fekete sajt túlmegy a határon? Pedig az egyik világszerte ismert gyorsétteremlánc japán üzleteiben ez az új sláger, a Kuro Burger elnevezés tényleg azt jelenti, amit látunk: "fekete burger". A szakácsok a minél tökéletesebb színhatás érdekében feketeborsot, bambuszszárból származó szenet, valamint tintahal festékanyagát használnak, csak a zöldségek nem feketék - bár ahogy a japánokat ismerjük, alighanem már dolgoznak a speciális fekete saláta és paradicsom termesztésén.

A fekete hamburgert két változatban lehet kérni, a Pearl (gyöngy) változatban a húspogácsán kívül csak egy szelet sajt és némi fekete szósz található, a Diamond (gyémánt) változat viszont gazdagabb, és abban a fekete színhatást némiképp ellensúlyozza a salátalevél zöldje és a paradicsomkarikák pirosa, no meg egy kis fehér is rontja az összképet, ami a hagymából származik. Az első darabokat még 2012-ben kezdték árulni az egyik étteremben, akkor még kísérleti jelleggel, aztán egy évvel később a Kuro Ninja változathoz már egy szelet szalonna is járt - sajnos az sem fekete, de lehet, hogy ez inkább szerencse -, és most érkezett el az az idő, amikor már a sajtot és a szószt is feketén tálalják.

A hírek szerint eközben már a rivális gyorsétteremlánc is elkezdte a kínai, tajvani és Hong Kong-i éttermeiben a fekete hamburgereket árulni, de arról egyelőre nincs hír, hogy az arany boltívet feketére cserélnék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.