Desszernek is ízeltlábúakat kínálnak

Tücsköt-bogarat összehordanak a hamburgerbe: elég bátor hozzá?

Tücsköt-bogarat összehordtak egy londoni étteremben, szó szerint: a fenntartható fejlődés jegyében azt igyekeztek demonstrálni, hogy a kukacok, szöcskék és egyéb lények is mennyire ízletesek.

2013.08.16 12:13ma.hu

Hosszú sorok kígyóztak csütörtökön délután a mindössze egy napra megnyílt "Pestaurant" pultjai előtt, ahol mindenféle bogaras csemegékkel várták az érdeklődőket, például hernyós hamburgerrel, sós-ecetes csótánnyal, az édesszájúak meg csilis csokiba mártott ropogós férgekkel csillapíthatták éhségüket. Az ínyencek megkóstolhatták a grillezett zebrapókot, a kevésbé válogatósak viszont akár sült és sózott takácshangyát ropogtathattak a rovarirtás szakértőjének számító Rentokil nevű nemzetközi cég fennállásának 85. évfordulója alkalmából.



A nem túl bizalomgerjesztő ínyencségeket ingyen osztogatták az érdeklődőknek, miközben a cég munkatársai arról tartottak minielőadásokat az utca emberének, hogy a rovarok rendkívül értékes élelmiszerforrások lehetnek, sőt, a fejlődő országokban különösen fontos szerepet töltenek be, valamint azokon a területeken, ahol "viszonylag kevés a föld, a víz és az energia a haszonállatokhoz képest". A fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánlják az étkezési szokások átalakítását: "míg 100 gramm tücsök csak 121 kalóriát tartalmaz, addig ugyanannyi marhahús 288-at, nem beszélve arról, hogy a tücskök négyszer annyi fehérjét tartalmaznak, mint ugyanannyi mennyiségű csirke".

Arról egyelőre nincs hír, hogy rendszeresen nyitva tartó éttermek nyílnának Európa-szerte bogaras fogásokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.