Két marokkal tömte a szájába a vámnál

Döglött hernyókat akart csempészni - csemegének szánta

Több száz döglött fekete hernyót találtak a svájci repülőtér vámőrei egy afrikai férfinél, aki láthatóan tudta, hogy ezt a "finomságot" nem lehet csak úgy bevinni az országba, mert eldugta a csomagjában.

2012.08.24 17:29ma.hu

Több mint 15 kiló fekete hernyótetemet találtak a svájci nemzetközi reptér vámőrei egy afrikai férfinél, aki egy nejlonzsákba csomagolva, a poggyászába rejtve próbálta becsempészni az illegális árut az országba. A Togóból érkező 47 éves Adrian Onobanjo jól tudta, hogy ez tiltott áru, máskülönben nem rejtette volna el egy dupla fenekű bőröndbe, amit csak a röntgengép mutatott ki. Patrick Gantenbein, a vámosok szóvivője bevallotta, hogy még a bizarr dolgokon edződött határőröket is megviselte a látvány.

"Próbálta megmagyarázni, hogy ez egy különleges típusú gyökér, de néhány példány még mindig mozgott közülük" - idézte Gantenbein szavait az austriantimes.at című osztrák hírportál. "Akkor azt mondta, hogy ezt személyes használatra hozta, és azért próbált ekkora mennyiséget az országba csempészni, mert egyszerűen imádja ezt a rágcsálnivalót és a rabja a hernyóknak."

A határőregység ügyeletes szakaszvezetője a szóvivő véleményét kiegészítette azzal, hogy a döglött tetemeknek elviselhetetlen bűze volt, de láthatóan ez sem zavarta az afrikait, mert amikor megmondták neki, hogy elkobozzák az egész csempészárut és megsemmisítik, akkor két kézzel megragadott annyit, amennyit csak bírt és elkezdte a szájába tömni. Azt mondta, hogy ez igazi csemege és legalább az nem vész kárba, amit megeszik.

A maradékot mindenesetre egy éjszakára egy zárt tartályban hűtőbe tették, csütörtökön pedig megsemmisítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.