Desszernek is ízeltlábúakat kínálnak
Tücsköt-bogarat összehordanak a hamburgerbe: elég bátor hozzá?
Tücsköt-bogarat összehordtak egy londoni étteremben, szó szerint: a fenntartható fejlődés jegyében azt igyekeztek demonstrálni, hogy a kukacok, szöcskék és egyéb lények is mennyire ízletesek.
2013.08.16 12:13ma.huHosszú sorok kígyóztak csütörtökön délután a mindössze egy napra megnyílt "Pestaurant" pultjai előtt, ahol mindenféle bogaras csemegékkel várták az érdeklődőket, például hernyós hamburgerrel, sós-ecetes csótánnyal, az édesszájúak meg csilis csokiba mártott ropogós férgekkel csillapíthatták éhségüket. Az ínyencek megkóstolhatták a grillezett zebrapókot, a kevésbé válogatósak viszont akár sült és sózott takácshangyát ropogtathattak a rovarirtás szakértőjének számító Rentokil nevű nemzetközi cég fennállásának 85. évfordulója alkalmából.
A nem túl bizalomgerjesztő ínyencségeket ingyen osztogatták az érdeklődőknek, miközben a cég munkatársai arról tartottak minielőadásokat az utca emberének, hogy a rovarok rendkívül értékes élelmiszerforrások lehetnek, sőt, a fejlődő országokban különösen fontos szerepet töltenek be, valamint azokon a területeken, ahol "viszonylag kevés a föld, a víz és az energia a haszonállatokhoz képest". A fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánlják az étkezési szokások átalakítását: "míg 100 gramm tücsök csak 121 kalóriát tartalmaz, addig ugyanannyi marhahús 288-at, nem beszélve arról, hogy a tücskök négyszer annyi fehérjét tartalmaznak, mint ugyanannyi mennyiségű csirke".
Arról egyelőre nincs hír, hogy rendszeresen nyitva tartó éttermek nyílnának Európa-szerte bogaras fogásokkal.