Túl nagy falat volt a szájához

Hamburgerbe harapott, oda az állkapcsa

Nagy szája volt a brit nőnek, de nem eléggé: amikor nagy elánnal nekilátott a három emeletes hamburgernek, kínzó fájdalom hasított az állkapcsába, ami nem tudott eléggé szétnyílni.

2013.08.21 07:29ma.hu

Kifogott a méretes hamburger egy liverpooli nőn, de nem a mennyisége miatt, hanem a méretével. Nicola Peate egy tripla hamburgert kért egy éjjel egy bárban, de az egyik harapás után váratlanul szörnyű fájdalom hasított az állába. Eleinte csak nevetett rajta, de ahogy múltak a percek, a sajgó érzés nem akart szűnni, másnapra pedig teljesen elviselhetetlenné vált, így a 25 éves nő a baleseti ügyeleten kötött ki. Ott a röntgen egyértelműen kimutatta, hogy kificamodott az állkapcsa.

Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

"Nem akartam elhinni, hogy kiugrott az állkapcsom - ez nem egy olyan dolog, amire egy hamburger evése közben számítasz" - mondta Nicola. Ám hiszi vagy sem, most jó ideig nagyon apró falatokat tud csak enni, és az orvosok javasolták neki, hogy ha csak tudja, próbálja mellőzni az ásítást és mindent, amihez túl nagyra kellene nyitnia a száját. "Nem tudtam kinyitni a számat, úgy éreztem, mintha begörcsölt volna a nyelvem, aztán a fájdalom átterjedt a fülemre és az egész fejemre" - emlékezett vissza.

A balesetet egyébként az úgynevezett Ehlers Danlos-szindróma okozta, ami azt jelenti, hogy az ízületek extra rugalmasak, így gyakrabban történik efféle rendellenesség, mint az átlagos embereknél. "Szerencsére az efféle esetek rendkívül ritkák" - nyugtatott meg mindenkit a liverpooli kórház baleseti osztályának igazgatója. Nicolának ezentúl fokozottabban kell ügyelnie arra, hogy ha csak teheti, igyekezzen késsel-villával enni, és igen apró falatokat a szájába venni.

"Az emberek gyakorta viccelődtek a hamburgerekkel, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy kificamítsák az állkapcsot, de ez volt az első eset, hogy valóban megtörtént" - idézte az Almost Famous nevű étterem szóvivőjét a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.