Kényelmesnek találták a gyorséttermi kajákat

108 kilót fogytak: csak a hamburgerről kellett leszokniuk

Több mint 250 kilót nyomott együttesen egy brit páros, de gyermekeik sem álltak sokkal jobban saját korosztályukhoz viszonyítva. Aztán rájöttek, hogy nem a gyorsétterem a minden.

2013.01.28 09:29ma.hu

Elképesztő túlsúlyt halmozott fel magán az Anglia déli csücskében, Butlins közelében élő Emma és Dylan Smith, és gyermekeik sem álltak túl jól a fittségi versenyben iskolatársaik mellett. A házaspár évek óta csak gyorséttermi ételeket evett és etetett a kicsikkel is, egész egyszerűen azért, mert az kényelmesebbnek tűnt. Miután elvitték reggelente a gyerekeket az iskolába és óvodába, hazafelé megálltak az egyik "mekinél" és benyomtak néhány McMuffint, délben elszaladtak néhány rántott csirkés menüért, vacsorára pedig mindig hamburgert vittek haza, de néha a Burger King vagy a KFC finomságai közül került a vacsora a tányérba.

A négy gyermekes házaspár akkor döbbent rá, hogy mennyire tarthatatlan az életmódjuk, amikor másfél éve, 2011 júniusában ikerfiaik, Alex és Hayden negyedik születésnapját mentek ünnepelni, de a srácok nem ülhettek fel a vidámpark járműveire, mert a szülői felügyelettel igénybe vehető játékokon Dylan nem tudta becsatolni a biztonsági övet. "Odajött az asszisztens és azt mondta, hogy amennyiben nem tudom bekapcsolni az övet, akkor le kell szállnom. A gyerekek rettenetesen izgatottan várták az utazást, aztán mégis le kellett szállnunk, zokogtak és végtelenül kínos volt az egész" - mesélte a férfi.

Ekkor született meg az elhatározás, hogy le kell fogyniuk. "Elviteles ételeken éltünk, és gyakran ettünk desszertként McFlurryt és forró csokit is. A McDonalds személyzete már annyira ismert minket, hogy nem is kellett kérnünk" - emlékezett vissza egy évvel ezelőtti életükre a 28 éves Emma, aki akkor már a 140 kilót súrolta alulról. Bár otthon négy kicsi gyermeket - most Ellie 9, Josh 9, Alex és Hayden pedig 5 évesek - kellett ellátni, szinte egyáltalán nem ettek gyümölcsöket és egyéb vitamindús ételeket, sőt, Emma gyakorlatilag soha nem főzött. A gyerekek mindegyikénél vérszegénység alakult ki.

Ráadásul a zsírtömeg őket is elborította, a játszótéren nem tudtak ugrándozni és futkározni, a fiúk képtelenek voltak a többi sráccal focizni, ha pedig strandra ment a család, akkor az anya pólót és rövidnadrágot viselt, hogy leplezze a hájat. A vidámparki kaland után viszont nagy elhatározásra jutottak és szigorú diétába kezdtek, előbb maguktól, majd csatlakozva egy fogyókúrás csapathoz, ahol tippeket és egyéb segítséget is kaptak. A család száműzte az étrendjéből a gyorskajákat, most főként füstölt tőkehalat, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt esznek, no meg sok-sok otthon készült finomságot.

"Visszatértünk a butlinsi vidámparkba, megünnepelni a fogyást, és amikor odamentem, hogy rögzítsem a biztonsági övet, semmi probléma nem volt. A gyerekek pedig el voltak ragadtatva" - mesélte lelkesen Emma, aki pontosan a felére, 70 kilósra fogyott, 41 éves férje pedig most 64 kiló, miután 44-től megszabadult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.