Csak nyilatkozat után lehet enni a maró ételből

Csak saját felelősségre: gyilkos hamburgert készített egy étterem

Olyan csípősre készítettek el egy hamburgert, hogy fogyasztása előtt a vendégnek nyilatkoznia kell, hogy elmúlt 18 éves és csak saját felelősségre harap bele a méregerős ételbe.

2012.12.05 11:29ma.hu

Az emberek kisebb része bírja és még kevesebb szereti a csípős ételeket, sőt, legtöbben már az enyhe égető érzésre félretolják az ételt. Ám vannak, akik nem érik be a jól megpaprikázott falatokkal, és a chilievő versenyen is úgy ropogtatják a tömény nyelvzsibbasztót, mint más a sós mogyorót.

Nekik kedveskedett egy bristoli falatozó, ahol egy olyan iszonyatosan csípős hamburgert készítettek el, amelynek fogyasztása közben a vendéget kötelezik a gumikesztyű viselésére, valamint addig ki sem rakják elé az extrém menüt, amíg alá nem ír egy nyilatkozatot, hogy elmúlt 18 éves, és minden felelősséget vállal, ha bármi baj történne a sokak számára már méregként ható hamburger miatt.

Az Atomic Burger nevezetű étteremben a világ két legerősebb chillijét használják a szószhoz alapként: a Scotch Bonnet és a Naga Bhut Jolokia, vagy más néven Ghost Chlili néven ismert veszedelmeket. A csípős ízhez használt Scoville-skála szerint ez utóbbi 1 milliós értékkel bír, összehasonlításképp egy átlagos magyar zöldpaprika legfeljebb ezer, az erősen csípős magyar paprikák 2500, a nálunk is egyre kedveltebb jalapeno vagy egy igazán jó tabasco-szósz pedig maximum 8000 egységnyi csípősséget tartalmaz - na ezt szorozzák fel 125-tel!

Nemcsak ízében, hanem mennyiségében is erős a hamburger: egyetlen szendvicsben három szelet, egyenként fél kilós marhahús-pogácsa és összesen fél kiló sajt van, közrefogva két vastag pizzatésztával. A mellé feltálalt krumplitól egyébként hiába is várna bárki enyhülést: az is bőven át van itatva chiliporral. Mindezért a vendégnek 25 fontot, azaz mintegy 8600 forintot kell fizetnie, de megéri próbálkozni: aki le tudja gyűrni a tüzes veszedelmet, az felkerül az étterem TOP 100 Lángoló Falra (Wall of Flame), valamint egy Atomic Fallout-póló boldog és büszke tulajdonosává válik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.