Diéta fűszerekkel, szójababbal, rosttal

6 trükk: csípősek leszünk, de fogyunk!

Szeretnénk súlyt veszíteni anélkül, hogy az komolyabb megterhelést jelentene számunkra? Iktassunk be étrendünkbe néhány apró változtatást.

2012.05.08 14:23ma.hu

A súlycsökkentéshez nincs szükség drasztikus diétára. A fogyás egészségesebb, ha az étrend kisebb változtatásaival állunk át a megfelelő, kilók csökkenését elősegítő étrendre.

Így hosszútávon megoldást érünk el, és nem rongáljuk a szervezetünket, nem kerülünk a koplalás miatt ájulás-közeli állapotba! Igen sok étel van tele fontos tápanyagokkal és ásványi anyagokkal: használjuk a következő 6 trükköt a karcsúbb alak és a jól működő anyagcsere érdekében!

- Szójabab: fedezzük fel kiváló zsírégető hatását! Adjuk hozzá leveshez, húshoz. A babban fehérje van, ami hozzásegít, hogy hosszabb ideig telítettnek érezzük magunkat. Kontrolláljuk étvágyunkat és mentsük meg magunkat a hizlaló, egészségtelen ételek utáni sóvárgástól!

- Le a gyorséttermi étellel! A zsírban gazdag gyorséttermi ételeket iktassuk ki étrendünkből. Tésztaféléket ehetünk, de használjunk teljes kiőrlésű tésztákat, amelyeket paradicsomszósszal, szárított gyógynövényekkel, fűszerekkel és más, alacsony kalóriatartalmú összetevőkkel keverünk. Készítsünk a tésztához pépesített zöldségekből szószt!

- Magas rosttartalmú kekszek: ha már rágcsálnivaló, akkor az legyen magas rosttartalmú keksz. Tartsunk belőle néhányat a táskánkban, hogy napközben is kéznél legyenek. Ne vigyük túlzásba a ropogtatásukat, de éhséglegyűrőnek rosttartalmuk miatt kiválóak két főétkezés között. Visszatartjuk magunkat a túlevéstől és a nassolástól is. Pörgessük fel ezzel az anyagcserénket!

- Olaj nélküli ételek: ha beszerzünk egy tapadásmentes serpenyőt, könnyebben távoltartjuk magunkat az extra kilóktól. Viccesen hangzik, de igaz: a kilók lefaragásához ugyanis a lehető legkevesebb olajban sütés szükséges, és ha ez megoldható, akkor sokkal egészségesebben készítjük el ételeinket. A grillezés, párolás egyébként is javasoltabb diéta idején.

- Vízalapú rágcsák evés után: ha közvetlenül főétkezés után fogyasztunk gyümölcsöt, az könnyen puffadást okozhat. Ha azonban vízalapút választunk, így például bogyóféléket, gránátalma magot, görögdinnyét, akkor képesek leszünk megfékezni sóvárgásunkat az édességek után. Irányítsuk mi magunk az étvágyunkat!

- Enyhe chili: a csípős fűszerek segítenek a szervezetnek zsírt égetni. Persze, nem mindenki kedveli az egzotikus aromákat, ebben az esetben az enyhe chili a legjobb megoldás. Nem olyan intenzív, és lehetővé teszi, hogy ételünk minden ízét kiélvezzük.

A cél az anyagcsere felgyorsítása, amelyet sokféle egészséges fűszerrel könnyedén megtehetünk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.