Anyja már nem tudott mást kitalálni

Nem akart suliba menni, börtönbe zárták a kamaszt

Nem volt jobb ötlete az anyának, végső elkeseredésben hívta fel a rendőrséget, hogy segítsenek neki, mert fiát sehogy sem tudja rávenni, hogy iskolába menjen. Most börtönben üldögélhet a kamasz.

2014.09.08 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/sakhorn38

Inkább a börtön, mint az iskola - gondolta a 14 éves floridai kamasz, akit anyja semmilyen módszerrel nem tudott rávenni arra, hogy elmenjen a suliba. Így a fiúnak a tanév az osztályterem helyett egy börtöncellában kezdődött, mert a kiérkező rendőrök úgy döntöttek, nem árt neki egy kis extra lecke. Az anya azt mondta, hogy először megtiltotta a fiának az internethasználatot, aztán elvette a laptopját, végül már a mobiltelefont is elkobozta, de még ez sem vezetett eredményre, a fiú egyre csak azt hajtogatta, hogy nem hajlandó iskolába menni.

A helyszínre érkező Kenneth Carver seriffhelyettesnek a fiú elmondta, hogy ő abba a New York-i iskolába szeretne járni - az államok átellenes partján, mintegy 2000 kilométerrel távolabb -, ahol a család két hónappal azelőttig élt. Az anya erre elmesélte Carvernek, hogy a fiú már az előző évet is kihagyta, mert annyi mulasztása gyűlt össze. A helyettes ekkor elmondta a fiúnak, hogy ha nem akar iskolába menni, akkor le fogja tartóztatni az igazságszolgáltatás akadályozása címén.

A kamaszt azonban ez sem rettentette el, azt felelte a fenyegetésre: "tegye, amit akar, én akkor sem megyek iskolába". Így hát nem sokkal később már kattant is a kezén a bilincs és börtönbe zárták néhány órára, az előzetesből pedig rövidesen átszállították a floridai fiatalkorúak állami börtönébe, az anyja végül onnan vitte haza - jelentette a The Florida Times-Union című helyi újság. Végül azzal sikerült jobb belátásra téríteni a fiút, hogy a bíró kilátásba helyezett neki egy javítóprogramot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.