Véletlen baleset miatt landolt rossz helyen

Börtön tetején landolt a hőlégballon - pedig nem szöktetés készült

Be kellett terelni az udvarról a rabokat egy oregoni női börtönben, amikor észrevették, hogy egy hőlégballon készül leszállni az intézmény parkolójában. Szerencsére nem szöktetésre készültek.

2014.06.23 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Villámgyorsan beterelték a rabokat az amerikai Oregon állam egyik női börtönében az udvarról, amikor váratlanul egy hőlégballon tűnt fel az égen és szemmel láthatóan egyenesen a börtön parkolója felé tartott. Szerencsére utóbb kiderült, hogy nem szökési kísérlet zajlott, csupán a pilótának, aki egy léghajó-fesztiválon vett részt, kifogyott az üzemanyaga, miközben az erős széllel küszködött, ezért kényszerült a szokatlan leszállásra a közel s távol egyetlen biztonságosnak ítélt helyen - természetesen ez alatt nem a börtön szigorú őrzését értette, hanem a parkoló szilárd burkolatát és kellően tágas méretét.

A leszállás során senki nem sérült meg, de a raboknak bő fél órán keresztül a cellájukban kellett várakozni, míg a ballont eltávolították a helyszínről - számolt be a News13 című online hírportál. Vicki Reynolds börtönszóvivő szerint a parkoló a főépülettől elég messze van, így az őrökben fel sem merült, hogy szökési kísérletről lenne szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.