11 éves diákját molesztálta a férfi

Megúszta a börtönt a pedofil tanár - mert a felesége nem beszél angolul!

Egy 11 éves lányt molesztált a férfi, aki arab nyelvre és a Koránra oktatta a gyereket, a bíróság azonban a bizonyítottság ellenére sem zárta börtönbe. Az indoklás szerint azért, mert a felesége nem beszél angolul.

2014.03.18 13:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Az Angliában élő, arab nyelvet és az iszlámot tanító 40 éves Suleman Maknojioa azért került bíróság elé, mert egy 11 éves kislány azt állította, hogy a férfi molesztálta őt: többször megdörzsölte a lábát és a fejkendője redői alá nyúlva megszorította a mellét, miközben neki és két fivérének magánórát adott. A férfi a bíróságon azzal védekezett, hogy csak kedveskedni akart a lánynak, és úgy vélte, az érintések "megnyugtatóan" hatnak majd rá, de ennek épp az ellenkezője történt. A lány egy idő után már szabályosan rettegett, valahányszor következett az újabb óra ideje, de csak akkor derült ki, hogy mi is áll a félelmei hátterében, amikor egy alkalommal a kislány anyja meghallotta, hogy 13 és 7 éves fia miről beszélgetnek a konyhában.

A hatgyerekes férfi a letartóztatása idején mintegy 30 gyermeket tanított a Blackburnben lévő otthonától nem túl távoli mecsetben. A bíróság most öt rendbeli, kiskorú ellen elkövetett szexuális tevékenység miatt ítélte el, de a 40 hetes szabadságvesztését két évre felfüggesztették - azért, mert a felesége nem beszél angolul! A taláros testület az indoklás szerint figyelembe vette, hogy a férfi az egyedüli támasza a családjának, és nélküle senki nem tudna boldogulni az angol városban - számolt be a Daily Mail.

A kislány azt mondta, a zaklatás csaknem 9 hónapon keresztül tartott, de nemcsak nem merte elmondani a szüleinek, mi történik, hanem azt sem tudta, hogyan is kellene leírnia a megalázó fogdosást. A testvéreit a férfi rendszerint imára buzdította, így terelte el a figyelmüket, miközben a megható Korán-történetek olvasása közben molesztálta a lányt. A bíró a tárgyalássorozat végén elmondta, hogy méltányolja Maknojioa családfenntartó felelősségét, a tanításból tudta ellátni a háztartásbeli feleségét és hat gyermekét, akik közül az egyik tanulási nehézségekkel küzd, ugyanakkor nem mehetett el szó nélkül amellett, hogy akik beíratták a férfihoz a gyermekeiket, azok megbíztak benne, Maknojioa pedig visszaélt ezzel.

A súlyos beteg, veseműtétre készülő férfit két éven keresztül rendszeresen ellenőrizni fogják, és 10 évig fent lesz a neve a szexuális bűnelkövetők listáján - tette hozzá a brit napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.