Molesztálás volt vagy üzleti továbbképzés?

Cukros kiflikkel zaklatta a pék az eladóit

Szexuális zaklatás miatt feljelentette a főnökét két eladólány, akik egy pékségben dolgoztak: a pék erotikus süteményeket árult, a pénisz formájú kifli viszont már sok volt a két nőnek.

2013.09.27 14:55ma.hu

Az ehető szexuális tárgyakra specializálódott egy salzburgi pék, ám kis híján ez lett a veszte: két alkalmazottja feljelentette őt molesztálás miatt, amikor egy-egy pénisz alakú péksüteményt nyújtott át nekik, a tetejükön végigfolyó cukormázzal. A két nő szerint a süteményekkel a főnöknek semmi más célja nem volt, mint hogy őket megfélemlítse, és a bíróság is elismerte, hogy a két péksüti a cukorral egyértelműen az ejakulációt szimbolizálja.

Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

A két alkalmazott mintegy 2400 euró kártérítést követelt a "szexuális megfélemlítés" miatt a péktől, aki azonban azzal védekezett, hogy ő csak megmutatta a nőknek, hogyan kell népszerűsíteni a bolt vásárlói között azt. "Nagyon vegyes vevőkörünk van, és ezek a sütemények igen népszerűek a legény- és leánybúcsúk, vagy hasonló események alkalmával. Ezek a vevők imádják a szexi termékeinket, és arra használják, hogy egy kicsit viccesebbé tegyék a saját életüket. Ez a hely nem a prűdeké" - magyarázta a 47 éves üzlettulajdonos.

A cukormázas péniszsütemény az erotikus csemegék közt is az egyik kedvenc, így a péknek esze ágában sem volt levenni a kínálatról, a Salzburgi Munkaügyi Bíróság azonban a feljelentés után nem sokkal elnapolták az ügyet, mert a feleknek sikerült peren kívül megegyezniük. A két dolgozó megkapta a kártérítését, de az ügynek könnyen lehet még folytatása, értesült az austriantimes.at című osztrák hírhonlap, mivel a kártérítés kifizetése után nem sokkal a pék megvált a két alkalmazottól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.