Ivott és az ujját mutogatta James Kottak

Börtönben a Scorpions dobosa - beintett a dubajiaknak

Egy hónapos börtönbüntetésre ítélték Dubajban James Kottakot, a német Scorpions rockegyüttes dobosát, mert állítólag megsértette az iszlám vallást: nemcsak ivott, de a középső ujját is mutogatta.

2014.04.30 09:59MTI

Az újságok szerint az amerikai állampolgárságú James Kottakot azért ítélték el, mert felemelt középső ujjal, alkohol hatása alatt sértegette az iszlámot - adta hírül a BBC. Az 51 éves zenész elismerte, hogy ivott, ám a többi vádat tagadta. Az incidens a dubaji repülőtéren történt április 3-án, amikor a Scorpions zenekar bahreini koncertjére tartott. Az április 5-i koncerten a dobos nem is tudott megjelenni.

Fotó: the-scorpions.com

Kottakot egy veszekedés után tartóztattak le a tranzitváróban - számolt be róla a National helyi napilap online változata. A bíróságon elhangzott: a zenész a váróban káromkodni kezdett, majd "tanulatlan muszlimokról" beszélt, és felemelt középső ujjal "bemutatott". Tanúk szerint Kottak azt is kiabálta, hogy ő nem fog pakisztáni és afgán utasokkal együtt repülőre szállni.

A dobos tagadta a vádakat: "Nem szidtam a muzulmánokat, sem az iszlám vallást. Még akkor sem tennék ilyet, ha részeg lennék" - idézte a Gulf News a zenész szavait. Azt elismerte, hogy engedély nélkül ivott alkoholt, ezért kétezer dirhamra (122 ezer forint) büntették. Azt remélik, Kottakot a napokban kiengedik és elhagyhatja az országot.

A zenész letartóztatása miatt az együttes dobosa nélkül kényszerült megkezdeni kedd este Münchenben új, Scorpions MTV-Unplugged Live 2014 elnevezésű turnéját, amelynek első állomásán Kottakot a svéd Johan Franzon helyettesítette - jelentette a dpa hírügynökség. A Scorpions leghíresebb számai közt nagyívű rockballadák találhatók, mint például az 1991-ben megjelent Wind of Change című világsláger. Az együttes 1965-ös megalakulása óta több mint húsz albumot adott ki, Kottak 1996-ban csatlakozott hozzájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.