Magát is megölte az ámokfutó

Iskolakezdés gyilkossággal: négy gyereket szúrt halálra az apa

Nem fejezte be a nyárra kiadott házi feladatát egy lány, ezért nem engedték őt beiratkozni, amin az apja annyira felbőszült, hogy berontott az iskolába és aki az útjába akadt, azt leszúrta.

2014.09.02 19:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden

A kínai diákoknak nem olyan csupa móka és kacagás a nyári szünet, mint a magyaroknak, nekik nyáron is keményen tanulniuk kell és ha még valami különóra is belefér abba a két hónapba, az külön jó. Aki azonban ellógja a szünidőt, annak számolnia kell a következményekkel is, például azzal, hogy nem engedik őt beiratkozni a következő szemeszterre a főiskolán. Mivel az ázsiai országban csakis a tanulás jelenthet esélyt a társadalmi felemelkedésre, a legtöbb szülő véresen komolyan veszi gyermeke taníttatását és mindent megtesznek azért, hogy a gyerek végül diplomával a zsebében vágjon neki a nagybetűs életnek.

Egy meg nem nevezett férfi azonban a Hubei tartományban lévő Shiyan-i Akadémián szó szerint véresen komolyan vette a lánya előmenetelét, így amikor kiderült, hogy a diák nem fejezte be a nyárra kiadott feladatait és nem engedték felvenni a tantárgyait, a tanév első napján délelőtt 10:20 körül berontott az iskolába, és a kezében lévő késsel az útjába eső embereket sorban megszúrta. Válogatás nélkül támadt tanárra és diákra egyaránt, majd a legfelső emelet egyik ablakán a mélybe vetette magát és meghalt.

A megkéselt diákok közül hárman a kórházba szállítás közben belehaltak a sérüléseikbe, egy negyedik fiú pedig néhány órával később, a kórházban hunyt el. A Shanghaiist című kínai lap jelentése szerint az elkövető további öt fiatalt és egy tanárt is súlyosan megsebesített, bár az ő állapotukról nincs részletesebb információ. A shiyani kormánytisztviselők egyelőre nem kommentálták a támadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.