Mindkét férfit kirúgta a pincérnő

Féltékenységből szúrta agyon a vetélytársát a szerelmes férfi

Egyre durvábban próbáltak a pincérnő kegyeibe férkőzni, mire az álmaik asszonya mindkét férfit kidobta. Néhány órával később az egyik halott volt: halálra szúrta a vetélytárs.

2014.07.04 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden

Letartóztattak egy brit állampolgárságú férfit az osztrák rendőrök, mert azzal gyanúsítják, hogy ő szurkálta halálra a vetélytársát, akivel ugyanazért a nőért próbáltak küzdeni. A gyilkosságnak külön színezetet ad, hogy ugyanabban a városban történt, ahol az "amstetteni rém" néven elhíresült Josef Fritzl 24 éven keresztül bezárva tartotta a saját lányát és rendszeresen megerőszakolta, míg 2008. április 27-én fény nem derült a több gyermek születésével is járó vérfertőzésre.

Az osztrák média beszámolója szerint két szúrt sebbel találtak rá egy amstetteni ház udvarán a 39 éves Roman Topf holttestére, a gyanú pedig gyorsan a 36 éves Raphael Andrew Diemozra terelődött. A brit állampolgárságú férfit jelenleg egy St. Pölten közeli börtönben tartanak fogva, míg a nyomozás lezajlik. A sajtó úgy tudja, a gyilkos egy átiszogatott este után eredt későbbi áldozata nyomába, majd az udvaron közelharc alakult ki köztük. Az Austrian Times című osztrák hírhonlap helyi sajtóértesülésekre hivatkozva arról számolt be, hogy a brit férfi a vallomásában önvédelemre hivatkozott: elmondása szerint az idősebb férfi késsel támadt rá, de neki sikerült lefegyverezni és azután szúrta bele kétszer Topf nyakába a gyilkos eszközt.

Néhány órával korábban még együtt iszogattak, egy harmadik ismerősük születésnapját ünnepelték egy bárban, majd hajnali 2 körül átmentek egy 30 éves pincérnőhöz, annak lakásába. Topf és Diemoz egyaránt meg akarta hódítani a pincérnő szívét, ám egy idő után neki elege lett a kegyeiért versengő férfiakból és mindhárom vendéget kidobta a lakásából. Néhány órával később holtan találtak rá a 39 éves hódolóra. A holttestet egy vele egy lakásban élő másik lakó fedezte fel reggel, amikor már vérbe fagyva feküdt egy padon - számolt be az osztrák sajtó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.