Szerelmi vita vezetett a tragédiához

Feladta magát a feleségét halálra szúró féltékeny férfi

Önként ment a rendőrségre az a férfi, aki kedden este egy veszekedést követően gyermekük szeme láttára többször megszúrta a feleségét, a nő nem sokkal később belehalt a sérülésekbe.

2013.08.08 18:18ma.hu
Fotó: austriantimes.at

Saját magát adta fel a 22 éves, Afganisztánból Tirolba menekült férfi a rendőrségen, miután kedden este halálra szurkálta a feleségét. Amint arról a ma.hu is beszámolt, a tragédia Innsbruck egyik nyílt terén, egy szökőkút mellett történt, ahol a nő és egy éves gyermeke egy ismerősükkel beszélgetett, ám felbukkant a féltékeny férj és némi szóváltást követően előkerült a kés. Noha a közelben tartózkodó járókelők megpróbáltak közbeavatkozni, a késsel vagdalkozó támadóval szemben tehetetlenek voltak, a nő pedig olyan súlyos szúrt sebeket szerzett, köztük a fején is, hogy a kórházba szállítás után nem sokkal életét vesztette.

A férfit a rendőrség nagy erőkkel kezdte keresni, de otthonában nem találták, így körözést adtak ki ellene. Végül mégsem a hajtóvadászat eredményeképp tudták őt elfogni, hanem mint mondta, két barátja és a kórházi dolgozók - ahová a felesége holttestéről ment be érdeklődni - beszélték rá, hogy jelentkezzen a rendőrségen. Letartóztatása után azt mondta, a támadást a családi nehézségk és a féltékenység váltotta ki.

A párról úgy tudták, korábban is voltak már súlyossá fajuló vitáik, egy időben az asszony még el is menekült egy női menhelyre az erőszak ellen, de aztán visszament a férjéhez. Arról nem számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap, hogy elítélése esetén milyen büntetésre számíthat a gyilkos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.