Mintha csak meg akarta volna várni...

Megrázó: csak órákkal élte túl a lánya esküvőjét

Szó szerint órákkal élte csak túl egy nő azt a pillanatot, amikor a lánya az oltár előtt kimondta az igent. Ez volt az utolsó kívánsága: látni szerette volna az esküvőt.

2014.06.16 17:29ma.hu

Szívszorító reggelre ébredt a 22 éves Sophie Steans az esküvője másnapján, sőt, már magát az örömteli eseményt is beárnyékolta, hogy a menyasszony édesanyjához a nagy nap reggelén mentőt kellett hívni. Az angliai Leicestershire-ben élő ifjú feleség már hosszú ideje alkotott egy párt Andrew nevű kedvesével, de azt nem gondolta, hogy élete legszebb napja egyben a legszörnyűbbek egyike lesz.

Édesanyjánál ugyanis korábban egy igen ritka típusú rákot diagnosztizáltak, ő pedig akkor azt mondta: csak arra vágyik, hogy láthassa mind a négy gyermekét megházasodni. Sophie volt a legidősebb közülük és ő ment férjhez elsőként, a húga és a két öccse esküvőjén az anyjuk már nem lehet jelen. Az esküvő előtti éjszakát a hagyományokhoz híven Sophie a szülői házban töltötte, de aznap már nem találkozott az anyjával, mert Lisa Moore korán lefeküdt, hogy pihent legyen a nagy napra.

Fotó: Justgiving

Reggelre viszont romlott az állapota. "Az esküvői előkészületek során gond volt a lábával, de nem mutatta, hogy rosszul van. Leginkább azért aggódott, hogy nem fogja megtalálni azt a cipőjét, ami megfelelően passzol a ruhájához" - emlékezett vissza Sophie. Ám amikor reggel bement hozzá, hogy felébressze, egy zavarodott nőt talált az ágyban, akinek a vércukorszintje is rendkívül alacsony volt. Azonnal felhívták a mentőket, akik kórházba vitték Lisát. Az asszony egyik utolsó kijelentése az volt a nővéreknek, hogy "a lányom ma férjhez megy, és ez mindennél többet jelent nekem".

Bár felmerült, hogy lefújják az esküvőt az örömanya állapota miatt, ő azonban ragaszkodott hozzá, hogy tartsák meg nélküle. Így hát Sophie édesapja az oltárhoz kísérte a lányát, megvárta a ceremónia végét, majd visszarohant a feleségéhez a kórházba. Addigra már tudták, hogy egy vírusfertőzést kapott el, amit a legyengült szervezete képtelen volt legyőzni, és mire eljött a másnap reggel, Sophie édesapja azzal hívta fel az ifjú arát, hogy az édesanyja örökre elment - mintha csak az esküvőt akarta volna megvárni.

Lisánál 2004-ben diagnosztizálták a myeloma multiplex nevű betegséget, ami a csontvelőjét is érintette. Akkor azt mondták a 35 éves nőnek, hogy csupán hónapjai vannak hátra. Ő mégis szembeszállt a kórral, amire hivatalosan még most sincs gyógymód, csak lassítani lehet a rák terjedését - és rácáfolt az összes orvosi előrejelzésre. "Szeretnénk azt hinni, hogy a rák végül mégsem győzte le, mert a végén egy vírusos fertőzést kapott. A mi szemünkben anya győzött a rák fölött!" - mondta Sophie, aki az április 26-i esküvő után jótékonysági gyűjtést indított az anyját is kezelő Macmillan Rákkutató Központ számára

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.