Nem foglalta le a házasságkötő termet

Bombariadót fújt, mert elfeledkezett az esküvőjéről

Amikor az esküvője napján felébredt a vőlegény, villámcsapásként hasított belé, hogy elfelejtette több hónappal azelőtt lefoglalni a hivatal házasságkötő termét. Így hát betelefonált, hogy bomba van az épületben.

2013.10.04 13:36ma.hu

Hamis bombariadóval próbáltidőt nyerni a feledékeny vőlegény, ám nem kellett sok idő, hogy kiderüljön a turpisság, a házasságkötő terem előtt összegyűlt násznép láttán ugyanis feltűnt az illetékeseknek, hogy a lefoglalt időpontok között nem szerepelt ez az esküvő. Mint kiderült, a 36 éves Neil McArdle és kedvese már hónapokkal korábban bementek a liverpooli anyakönyvi hivatalba, hogy lefoglalják az áprilisi időpontot, de hiányzott még néhány papír a véglegesítéshez, ezért a hivatalnok csak "ceruzával írta be" a dátumot.

Amikor aztán eljött a nagy nap, McArdle agyába rémülten hasított bele a felismerés: nem ment vissza a hiányzó papírmunkát elintézni, a terem pedig valójában nem lett lefoglalva. Mivel nem volt szíve bevallani sem menyasszonyának, sem a násznépnek, hogy milyen hibát követett el, kiszaladt a lakásához közeli utcai telefonfülkéhez és onnan hívta fel a hivatal portását, mondván, bomba van a Szent György teremben, és 45 perc múlva fel fog robbanni.

A kivonuló tűzszerészek természetesen semmiféle robbanószerkezetet nem találtak, legfeljebb a menyasszonyt, aki tényleg fel tudott volna robbanni a dühtől, amikor kiderült, hogy elmarad az esküvő. A teremfoglalási jegyzéket átnézve viszont hamar kiderült, hogy a két fiatal, akikhez a szép számban összegyűlt násznép érkezett, nincs is felírva, így már nem volt nehéz összerakni a kirakós részleteit, a vőlegény pedig még aznap nemcsak beismerte a hamis fenyegetést, de le is lett tartóztatva.

A most lezárult nyomozás végén az ügyészség börtönbüntetést javasolt a feledékeny ifjúnak, aki egyébként azóta sem házasodott össze menyasszonyával, de a hírek szerint még mindig együtt vannak. Hogy pontosan hány évet kap és azt le kell-e ténylegesen töltenie, a jövő hónapban derül ki az illetékes bíróságon - számolt be a Daily Mail.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.