Azt hitték, születésnapi partira mennek

Lánykérés, eljegyzés, esküvő fél óra alatt: a vendégek se tudtak semmit

Csak a szülők és a két legmegbízhatóbb barát lett beavatva, de még a vőlegény tanúja sem sejtett semmit, amikor meghívást kaptak a születésnapi buliba - amiből fél órával később esküvő lett.

2014.02.25 07:29ma.hu

Eljegyzésből láttunk már néhány igazán frappáns és eredeti lebonyolítást, de az esküvők történetében nem sűrűn találkoztunk még olyannal, amilyet egy brit pár rendezett a hétvégén. Michael Clark és Fay Brazendale két éve ismerkedett meg egy thaiföldi hajókiránduláson, és bár szóba került közöttük az esküvő, a barátoknak nem árulták el, mit terveznek. Még akkor sem kezdett senki gyanakodni, amikor egyszerre 120-an kaptak meghívást egy partira, Michael ugyanis most ünnepelte a 30. születésnapját, a vendégek pedig joggal hihették, hogy a kerek évforduló alkalmából csap a férfi és csinos barátnője egy hatalmas mulatságot.

Persze mindenki könnyekben tört ki, amikor nem sokkal a parti kezdete után Michael féltérdre ereszkedett Fay előtt és feltette a nagy kérdést: "Hozzám jössz feleségül?", a 29 éves nő pedig azt felelte: "igen". De ami ezután jött, arra végképp senki nem volt felkészülve. "Az egész szoba sokkot kapott, mindenkinek elakadt a lélegzete" - emlékezett vissza nevetve a menyasszony, aki mindössze fél óráig viselhette ezt a státuszt, mert rövid idő múlva már előlépett feleséggé.

Fotó: freedigitalphotos.net

A szervezés technikai része amúgy nem okozott nagy nehézséget, a nő rendezvényszervezőként dolgozik, ezért rutinosan hozta össze a nagy meglepetés-esküvő legapróbb részleteit is, mindössze arra kellett ügyelnie, hogy senki ne sejtsen meg semmit. Csupán a szülőket, valamint Fay legjobb barátja - és egyben tanúja -, valamint a főnöke, Julie Perry tudott a tervükről. A menyasszony az édesanyjával a legnagyobb titokban ment el megvenni a menyasszonyi ruhát, és mivel ismerte a koszorúslányok méreteit is, az ő ruhájuk a "születésnapi" parti kezdetekor már bevetésre készen várakoztak az egyik szobában, a cipőkkel együtt.

Valamivel nehezebb dolguk volt Michael tanújával és a férfi kísérőkkel, az ő méreteikről ugyanis fogalmuk sem volt. "Michael ott sunnyogott a szekrények körül, hogy kiderítsen minden részletet a méretekről" - mesélte Fay, aki még most is alig hiszi el, hogy sikerült úgy megszervezni mindent, hogy nem fogtak gyanút a vendégek. "A bátyám volt az egyik koszorúsfiú, és még őt is sokkolták az események" - vallotta be Michael.

"Valami különlegeset akartunk, ha már partiszervezőként dolgozom. Nem akartunk sem hagyományos templomi, sem éttermi esküvőt" - mondta az ifjú feleség, aki az egészet kiagyalta, párja pedig minden mozzanatával egyetértett. Fay főnöke, Julie rengeteget segített nekik, de utólag bevallotta, hogy bár 20 éve rendez esküvőket, ez volt az első alkalom, hogy a lánykérés és a végső "igen" kimondása között alig 30 perc telt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.