Így természetes?

Sokkoló: vadonban szülő nőkről indul az új valóságshow

Meghökkentő ötlettel állt elő egy amerikai tévécsatorna: egy nagy nézettséget elért YouTube-videó adta az ötletet ahhoz a valóságshow-hoz, melyben a vadonban szülő nőket mutatnának be.

2014.06.05 15:10ma.hu

Új valóságshow indítását tervezik Amerikában: vadonban szülő nőket vennének filmre, akik nemcsak a fájdalomcsillapításról mondanának le a természetes szülés jegyében, de abszolút segítségmentes módon szeretnék világra hozni a gyermeküket, se orvos, se szülésznő, de még csak dúla se lenne a közelükben, miközben a gyermeküket egy patakparton vagy épp egy erdőben szülnék meg. Az ötletet egy tavalyi YouTube-videó adta, amit a mai napig már több mint 20 milliószor néztek meg.

"Mi történik, ha a nők legőrültebb élménye igazán vaddá válik, és a szülés előtt álló nők hamarosan úgy döntenek, hogy segítség nélkül, a szabadban szülnek?" - szól a sajtóközlemény, amely a tevezett show-t mutatja be. A Lifetime on Wednesday című műsor szerkesztői abból indulnak ki, hogy az amerikaiak már teljesen hozzászoktak a hipersteril kórházi környezethez, és csak most kezdik figyelmüket a természetes szülés felé fordítani. A biztonság kedvéért természetesen a háttérben egy bevetésre kész orvoscsapat is várakozni fog, hogy az előre nem látható komplikációk esetén is be tudjanak avatkozni, ugyanakkor alapszabály, hogy nem vehet részt a show-ban olyan pár, amelyik első alkalommal válik szülővé, valamint a kismama állapotát a szokottnál is gondosabban ellenőrzik, mielőtt beveszik őt és születendő gyermekét a műsorba.

A kritikusokat azonban ez sem nyugtatja meg, legfőképp attól félnek, hogy sok olyan néző lesz, aki ihletet kap a show-tól, ám amikor eljön az idő, akkor tévéstáb és a közelben figyelő orvoscsapat nélkül vágnak majd bele a természetes szülésbe - ami így jelentős veszélyt is rejt magában.

Figyelem: az alábbi videó felkavarhatja az érzékenyebb olvasókat, így csak akkor indítsa el, ha valóban felkészült a szülés látványára!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.