Nem lesz alapvető jog az apás szülés?

Kitilthatják az apákat a szülőszobákból

Egy bírói döntés nyomán a jövőben a szülésre készülő kismamák eldönthetik, hogy beengedjék-e a gyermekük törvényes apját a szülőszobába vagy sem - igaz, egyelőre csak New Jersey-ben.

2014.03.12 16:36ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Kizárhatják az apákat a szülőszobákról - így döntött a New Jersey-i állami bíróság, az indoklásban a nők magánélethez való jogára hivatkoztak, mely szerint az anyáknak jogukban áll eldönteni, hogy kit akarnak maguk mellett látni a szülés alatt. A döntést egy tavalyi eset tette szükségessé, amikor is Rebecca DeLucciánál megindult a szülés, de addigra ő már elhidegült a vőlegényétől. Steven Potnick azonban mindenáron látni akarta a kislányt, azt mondta, fontos neki, hogy kötődés alakuljon ki a baba és közte - számolt be a News13 című amerikai hírportál.

A férfi azt állította, hogy DeLuccia megengedte neki a gyermek látogatását, így bejutott az újszülött-osztályra - a most hozott bírói döntés alapján azonban ez a jövőben már nem lesz így.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.