"Még nincs itt az ideje a szülésnek"

Szállodában szült meg, mert elzavarták a kórházból

Egy szállodában hozta a világra a gyermekét egy nő, miután a kórházból, ahová az ismétlődő fájásai miatt bement, elküldték. Azt mondták, még túl korai az időpont.

2013.04.05 16:10ma.hu

London egyik elit szállodájában adott életet gyermekének a 39 éves Michelle Booth, nem sokkal azután, hogy szinte kidobták őt és férjét az egyetemi oktatókórház szülészetéről. Az érezhetően előrehaladott stádiumú szülési fájdalmak miatt a 45 éves kispapa, Richard Eades úgy döntött, az utcán mégsem szülhet meg a felesége, és mivel otthonuktól távol voltak, egy közeli szállodába jelentkeztek be, nem törődve a borsos árral, amit egy szobáért kértek.

A kismama azon a napon, március 16-án délelőtt fél 11-kor ment be először a klinikára, ám ott azt mondták neki, még nincs itt az idő és hazaküldték. Négy órával később a négycsillagos Radisson Edwardian Grafton hotelben felsírt a kis George Reggie Eades, a vajúdó anya mindössze két szem paracetamol-tartalmú tablettával vészelte át a teljes eseményt, miközben a szülésznőket hiába próbálták telefonon újra meg újra kihívni.

"Azt mondták, még a szülés korai szakaszában járok, pedig éreztem, hogy jóval előrébb tartok már. Lényegében azt mondták, hogy sehová sem kell mennünk" - mondta az eset után az újdonsült anyuka. Amikor aztán felfedezték a szállodát, a személyzet rendkívül kedvesen fogadta őket, csak azon kezdtek tréfálkozni, látva az asszony hatalmas hasát, hogy ígérjék meg, nem lesz baba. "De mi mégis megtettük" - emlékezett vissza immáron nevetve a három héttel ezelőtti eseményre Michelle.

A kismama azt is elmondta a Daily Telegraphnak, hogy egy különleges technikát választott a vajúdás nehézségeinek leküzdésére, amit azért ajánlottak, hogy csökkentse az első szülés által okozott félelmeket. "Arra gondoltam akkor, hogy a természetes szülés sokkal nehezebb, mint vártam. Valójában rettentő közel voltam már akkor a végéhez, valamikor fél 2 körül már teljesen kész voltam... Iszonyú nagy zajt csaptam, igazából attól féltem, hogy kidobnak a szállodából, ezért a paplanba fúrt fejjel kiabáltam" - mesélte.

Ekkor Richard újra megpróbálta a kórházat hívni, de ismét csak azt mondták, ne kapkodjon, még korai. Aztán fél 3 körül Michelle-en átfutott a gondolat, mi lenne, ha tényleg itt szülne meg, majd a következő pillanatban lenyúlt a kezével és megérezte, hogy a baba feje "rossz oldalon van". A párja segítette a világra a csöppséget.

"Furcsa pillanat volt. Csak néztünk egymásra, hogy ezt tényleg mi csináltuk? Tényleg kisbabánk lett egy szállodában? Akkor kitört belőlünk a lelkesedés." Letelefonáltak a recepcióra, majd rövidesen hat mentős is érkezett, akik elvágták a köldökzsinórt és bevitték az anyát a babával együtt az alig 100 méterrel odébb, az út túloldalán lévő kórházba.

Amikor másnap visszamentek a szállodába köszönetet mondani, az illetékes azt mondta, semmilyen extra takarítási költséget nem számít fel az okozott felfordulás ellenére. "Nagyon izgalmas és romantikus történet volt, amit szeretnénk George-nak elmondani, ha majd felnő" - mondta az anyuka, aki azt is elárulta, hogy a középső nevet, a Reggie-t a szálloda kezdőbetűi után - REG - adta a babának.

A klinika igazgatója az esethez csak annyit fűzött, hogy ez teljesen normális történet, a nőgyógyászok mindig azt javasolják, hogy a vajúdás korai szakaszában, főként az első szülésnél, inkább menjenek haza a kismamák és ott várják ki, míg előrehaladottabb állapotba nem kerülnek, addig pedig tartsák a kapcsolatot telefonon a kórházzal, hogy a folyamatokról tájékozódjanak. Végül gratulált a boldog párnak az egészséges kisfiú születéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.