10 százalékot adtak neki a túlélésre

7 kilósan született az óriásbébi

Úgy vélték, alig 10 százalék esélye van az életben maradásra egy kisfiúnak, aki 7 kilósan jött a világra, ám útközben beakadt a válla és 5 percen keresztül egyáltalán nem kapott levegőt.

2013.03.28 09:42ma.hu

Még csak hat hetes, de úgy néz ki, mint egy hat hónapos kisbaba az angliai cheltenhami George King, akinek az orvosok alig 10 százaléknyi esélyt adtak a születésekor az életben maradásra. A csecsemő ugyanis 7 kilósan jött a világra, amire senki sem számított, igaz, az óriásbébiről beszámoló BBC arra nem tért ki, hogy a terhesség alatt hogyan nem vették észre, hogy Jade Packer ilyen hatalmas gyereket hord a szíve alatt.

A nem is olyan kicsi gyermek természetes úton született meg, ám hatalmas méretei miatt a válla beszorult és emiatt mintegy öt percig nem kapott levegőt. Amikor nagy nehezen sikerült őt kiszabadítani, a Gloucestershire-i kórházból azonnal a bristoli Szent Mihály Kórház újszülött intenzív osztályára vitték, és csak négy és fél hét után engedték haza.

A kisfiú, aki a korához képest pontosan dupla méretű, már boldogan éli mindennapjait szerető szülei között. 21 éves édesanyja azonban egyelőre úgy véli, a 16 órás vajúdás és az átélt nehézségek után nem gondolkozik abban, hogy kistestvére is legyen George-nak, hatalmas megrázkódtatásként élte meg a szülést és azt, hogy senki nem vette észre, mekkorára nőtt a magzat. Apja, Ryan azonban hozzátette, hogy az orvosok szerint a gyermeknek csak a születéskori méretei ilyen extrémek, később normál ütemben fog gyarapodni - számolt be a Metro című angol lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.