Nem számítottak a szakavatott harcművészre

Karatemester lepte meg a háromtagú betörő-bandát

Egy idős nőhöz készült betörni a háromtagú banda, arra azonban nem számítottak, hogy észreveszi őket a néni felső szomszédja, aki történetesen taekwondo-mester is.

2014.06.02 11:36ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Azt hitték, könnyű feladat lesz kirámolni az idős asszony lakását, de ráfáztak a betörők és végül ők húzták a rövidebbet. A három tolvaj az alsó-ausztriai Hainburg egyik társasházába osont be, miután valahogyan megneszelték, hogy a 71 éves Christine D. épp Magyarországra utazik egy hosszabb bevásárlókörútra. Azzal azonban nem számoltak, hogy a szomszédok a távollétében is odafigyelnek a hölgy lakására.

A 39 éves Alexandra P. azonban kiszúrta a rosszban sántikáló szlovák bandát, amikor a szemetet vitte ki, és nem tétovázott: az egyiket megragadta és egy pillanat alatt a földre terítette. Nem csoda: az anyuka mellékesen a taekwondo feketeöves mestere is egyben. Miközben az ártalmatlanná tett rabló másik két társa a sokktól lemerevedve állt, a nő visszarohant a lakásba és hívta a rendőrséget.

Szerencséje is volt, mert a egyik járőrkocsi pont a környéken cirkált, mindössze 90 másodperc telt el a bejelentés után, amikor a tisztek megérkeztek és így sikerült elcsípniük a három betörőt, még mielőtt el tudtak volna indulni a ház előtt megállított autóval. A kocsit átvizsgálva számos betöréshez használható eszközt találtak a rendőrök.

A vásárlásból hazatért idős nő állítólag egy hálás öleléssel köszönte meg a bátor szomszédasszonynak a lakása őrzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.