Az egyik betörőt bezárta a lakásba

Két rabló sem bírt elbánni a bátor nővel

Hiába voltak túlerőben, a két rabló alulmaradt a betörésben egy nem is annyira gyámoltalan nővel szemben: az egyiket elkergette, a másikat viszont bezárta a lakásába, amíg a rendőrök kiérkeztek.

2014.03.26 07:29ma.hu

Gyámoltalannak aligha lehet nevezni egy osztrák nőt, aki egymaga szembeszállt két betörővel a minap, az egyiket elkergette, a másikat pedig a rendőrök kiérkezéséig egyszerűen csak bezárta a lakásába. A 46 éves bécsi asszony hétfőn délelőtt 11 óra körül arra riadt fel a szunyókálásából, hogy valaki matat a lakásában, épp a pénzt kereste a nappaliban. A floridsdorfi városrészben álló társasház legfelső emeletén élő nő a nappalijában látta meg a pénz után kutató betörőt, de mint kiderült, nem egyedül érkezett a hívatlan vendég, társa a másik szobában forgatta ki a fiókokat.

A nő láttán az első rabló kereket oldott, a szomszéd lakás erkélyén keresztül sikerült neki elmenekülnie, bár a bécsi rendőrség egy helikoptert is bevetett a keresés során, de egyelőre nem bukkantak a nyomára. Társát azonban sikerült elfogni, miután a nő kirohant a lépcsőházba és kívülről rázárta az ajtót a megrökönyödött betörőre. A letartóztatása után elmondta, hogy pénzre volt szüksége, és arról is vallott, hogy az elmenekült társán kívül egy harmadik is segített neki a rablásban - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.