Ritka kincseket mentett meg a "mocsári ember"

Múmia nézett farkasszemet az autótolvajjal

Ritka műtárgyakat szállított egy múzeumi szakértő az autójában, ami valahogy szemet szúrt egy tolvajnak és egy óvatlan pillanatban feltörte a csomagtartót. Még talán sose ijedt meg ennyire, mint most.

2014.02.26 14:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Nem tudni, mit remélt a tolvaj, amikor elkezdte feszegetni Dean Patton autójának zárját, de olyan gyorsan futott el a helyszínről, ráadásul zsákmány nélkül, mint még azelőtt talán soha. A liverpooli körzetben, Anfield városban álló autóban ugyanis a múzeumi szakértőként dolgozó Patton számos drága és pótolhatatlan műtárgyat szállított, de valahogy úgy adódott, hogy a ritkaságok közül épp egy vaskori "mocsári" múmia került legfelülre, a tolvaj pedig ezt látta meg először.

"A lápi test látványa bárkinek rémálmokat okozna, mert pont úgy néz ki, mint egy hulla" - magyarázta a szakember, aki nem tudta elrejteni a mosolyát, hogy a vagyont érő kincseket épp egy mocsári múmia óvta meg. "Egy fej is volt ott. Aki feltörte a kocsit, azt hihette, hogy Dexter gyilkossági listájának egy részét találta meg" - tette hozzá nevetve. Ettől függetlenül a tolvajnak sikerült kikapnia néhány kisebb tárgyat a kocsiból, néhány ón karkötőt és egy vaskori fejsze másolatát.

Patton azonban szokatlan felajánlást tett: amennyiben a tolvaj visszaviszi neki ezeket a kincseket, egy hónapos munkalehetőséget kap régészként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.