Váratlan fogadtatás

Éneklő hal riasztotta el a betörőt

Kevés ijesztőbb dolog van annál egy csendben lopakodó betörő számára, mint amikor váratlanul megszólal valami hang - hát még az milyen rémisztő lehet, amikor egy hal kezd el énekelni!

2014.02.07 14:29ma.hu
Fotó: YouTube

A legtöbben bonyolult riasztórendszereket szereltetnek be, vagy legalább egy kutyát tartanak, hogy az ijessze el a betörőket, pedig úgy tűnik, egy egyszerű éneklő hal is megteszi - legalábbis Minnesotában sikeresen riasztott el egy tolvajjelöltet egy efféle játékszer. A karácsonyi giccsek közt ismertté vált, de azóta mindenféle egyéb dalt is éneklő szerkezet egy horgászbolt bejárata mellé volt felakasztva, és mozgásérzékelővel volt ellátva, hogy amikor belép egy vásárló az üzletbe, a hal azonnal rázendíthessen a Take me to the River című számra.

A betörő azonban ezt nem tudta, így el lehet képzelni, mekkora meglepetés érte őt, amikor az éj leple alatt néma csöndben surrant be a bolt ajtaját kifeszítve, és hirtelen felcsendült a fülsértő zenebona. A tolvaj annyira megijedt, hogy rémületében leverte a halat a falról, de aztán jobbnak látta kereket oldani, még mielőtt a további "felszerelések" is dalra fakadnak és valakinek feltűnik az éjféli szerenád.

Tom Claymond a vasárnapról hétfőre virradó éjjel történt betöréssel kapcsolatban a Star Tribune című helyi lapnak elmondta: a betörő üres kézzel távozott, még az előző napi bevételt is a helyén hagyta, amit egyébként a tulajdonos egy "jól látható helyen" hagyott, mielőtt bezárta volna a boltot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.