A balesetin találták meg a betörőt

Lepedővel menekült az ablakból, lábát törte a tolvaj

A filmekből látott módszerrel próbált elmenekülni egy betörő, de az ötödik emeleti ablakból a lepedő sem tudta eléggé lassítani az ugrását: törött lábbal kapták el a rendőrök a baleseti sebészeten.

2013.07.16 11:03ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A lábát törte egy svéd tolvaj, akit az idős házigazda, egy 80-as éveiben járó nő rajtakapott. A betörő a szorult helyzetéből úgy próbált menekülni, hogy felkapta az ágyról a lepedőt és ahogy azt a filmekben is látta, azt kötélként próbálta meg használni - de az ötödik emeleti ablakból kissé rövidnek bizonyult, így jóformán semmit sem tompított a zuhanása sebességén. Ahogy az várható volt, nem is úszta meg sérülés nélkül, amikor földet ért, de a lehetőségekhez képest még így is jól járt.

A nő eközben értesítette a mentőket, bár fogalma sem volt, hogy a tolvaj addigra az ablakon át már meglépett. Amikor megkérdezték tőle, megsérült-e, megnyugtatta a központost, hogy neki kutya baja, de úgy véli, a betörő még mindig a lakásban van és nem szeretett volna egyedül vele maradni, ezért telefonált a vészhelyzeti csapatnak.

A betöréssel gyanúsított férfit - ítélet egyelőre nem született ellene - nem sokkal később a Malmö szomszédságában álló Lund baleseti ügyeletén fogták el a rendőrök - számolt be a thelocal.se című svéd lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.