Azt hitte, ismeretlen jóbarát a vendég

Együtt tévézett a szunyókáló betörővel

Két órán keresztül gyanútlanul ült a betörő mellett a kanapén, de csak akkor jött rá az áldozat, hogy besurranó tolvaj járt a házban, mikor a hívatlan vendég mögött becsukódott az ajtó.

2014.02.03 11:30ma.hu

A rendőrök egyelőre vizsgálják a rejtélyes betörést, amiben annyi váratlan csavar van, hogy közülük egy is épp elég lenne az újságokba kerüléshez, de ezúttal ömlesztve dőlt a hülyeség. A besurranó tolvaj az angliai Hulme városban hatolt be egy többek által bérelt lakásba, a feltételezések szerint az egyik nyitott ajtón át, majd váratlanul rátört az álmosság és elaludt a nappaliban álló kanapén. Kisvártatva megjelent a lakás egyik albérlője, aki látván a szunyókáló idegent arra gondolt, biztos valamelyik lakótársának a cimborája, így békén hagyta a férfit, és mintegy két órán keresztül nézte mellette ülve a tévét.

Aztán úgy gondolta, hogy ideje lezuhanyozni, ezért felment az emeletre, onnan hallotta a becsukódó bejárati ajtó hangját. Amikor végzett a tisztálkodással, bosszúsan állapította meg, hogy nem találja a mobiltelefonját, amit emlékei szerint a nappaliban hagyott az asztalon, és egy gyors kérdezősködés után az is kiderült, hogy a lakásban élők egyike sem ismerte a hívatlan vendéget.

A rendőrség részletes személyleírással kiegészített körözést adott ki a 20-as évei elején járó férfi ellen, akiről úgy sejtik, hogy valamikor reggel 5 és délután 1 óra között mehetett be a lakásba múlt szerdán. Bár sötét színű ruhát viselt, ami alapján feltételezhető, hogy direkt az éjszakai bujkáláshoz öltözött, a rendőrség mégsem tudja egyértelműen eldönteni, hogy kifejezetten azért surranhatott-e be a lakásba, hogy aludjon egyet, és kihasználta az alkalmat a mobiltelefon ellopására, vagy eleve azért érkezett, hogy kirámolja a lakást, csak hamarabb rátört a fáradtság.

Ez csak akkor derül ki, ha sikerül elcsípni a furcsa betolakodót és kihallgatni őt - adta hírül a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.