Georges Descrieres-rel rák végzett

Elhunyt "Arsene Lupin", az úriember mestertolvaj

Elhunyt 83 éves korában Georges Descrieres francia színész, akit Arsene Lupin, az úriember mestertolvajként szerettek meg a tévénézők.

2013.10.21 14:33MTI
Fotó: YouTube

Ügynöke tájékoztatása szerint Georges Descrieres rákbetegség következtében hunyt el szombaton Cannes-ban. A színész 1955-ben Brigitte Bardot oldalán A drága Karolina fia című filmben bukkant fel. 1961-ben Athost játszotta a Bernard Borderie rendezte A három testőr: A Milady bosszúja és A három testőr: A királyné nyakéke című filmekben.

Pályafutása során több tucatnyi filmben tűnt fel a filmvásznon, a filmezéstől azonban a nyolcvanas évek végén visszavonult. Színpadi színészként is számos darabban sikert aratott, a Comédie Francaise tagja volt. Leghíresebb szerepét mégsem filmen vagy színpadion alakította: a 1970-es években Arsene Lupin, az elegáns és választékos modorú tolvaj szerepében vált népszerűvé.

A milliókat a képernyő elé ültető francia televíziós krimisorozatot a magyar nézők is láthatták. A bűnügyi vígjátékszériából 1971 és 1974 között 26 epizód készült a főszereplésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.