Lágyszívű bicikli tolvaj

Meglepő üzenetet hagyott a biciklitolvaj a tulajdonosnak

Az 55 éves angliai ápolónő, Eileen Remedios egy reggel megdöbbenve tapasztalta, hogy az éjszaka folyamán ellopták öreg kerékpárját. Igazi angolhoz méltó módon azonban nem gerjedt éktelen haragra, hanem megdöbbentő módon egy kedves üzenetet ragasztott ki a bűntett színhelye mellett álló lámaoszlopra.

2013.09.14 08:48ma.hu

"Kérlek, add vissza a biciklimet, öreg már, de nagyon szeretem. És nagyon fog félni a tulajdonosa nélkül" - állt Eileen üzenetében, aki - talán munkájából fakadóan- igen pozitívan áll az emberekhez, és nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy valaki csak kölcsönvette a bicajt.

Persze cinikus világunkban az emberek többsége csak legyintene, hogy milyen naiv kísérletre szánta el magát a hölgy, mégis másnap a kerékpár ismét ott állt jól megszokott helyén a következő üzenet kíséretében: "Nagy kövér bocsánatkérés, a megjavult bicikli tolvajtól. (jól bántam vele)".

Noha már az a tény is csodaszámba megy, hogy a bringa visszatalált szerető gazdájához, Eileen úgy gondolta így nem érhet véget a történet. Másnap egy újabb üzenetet ragasztott a lámpaoszlopra: "Kedves bicikli-kölcsönző. Köszönöm, hogy visszajutattad a kerékpáromat. Azt mondta jól érezte magát, de azért örül, hogy ismét velem lehet. Köszönöm".

Az 55 éves hölgyet nem érdekli ki és miért vitte el a bicikliét, de az emberekbe vetett hite megerősödött.

A teljes levéltváltást megnézheti itt >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.