Kétszer törtek be a segélyszervezethez

VIDEÓ: "Fogalmunk sem volt arról, mit viszünk el" - bocsánatot kértek a rablók

A tettes mindig visszatér a bűntett színhelyére - szól a gyilkossági filmek alapigazsága, de eleddig a rablókra ez nem volt igaz.

2013.08.19 17:33ma.hu

Pedig pontosan ez történt a kaliforniai San Bernardino megyében, ahol egy éjszaka kirabolták a szexuális támadásokat átélt áldozatok számára létrehozott jótékonysági szervezet irodáját. A betörők felmásztak a falon, kiiktatták a biztonsági rendszert, majd számítógépeket, monitorokat és más értékes tárgyakat zsákmányoltak.

A nonprofit szervezetet vezető Candy Stallings szerint a rendőrség értesítette a betörésről, a helyszínre sietett, de már csak a károkat tudta felmérni. Hajnali fél kettő körül indult haza, fél füllel még a hallotta, ahogy a rendőrök a bámészkodóknak mesélik el, mi is történt pontosan. Mint kiderült, a szervezet névtelenül működött az épületben, megóvandó az ügyfelek személyazonosságát.

Három órával azután, hogy hazaért, Stallings ismét telefont kapott a rendőröktől, amiben közölték: a rablók visszatértek. Ám ezúttal nem vittek, hanem hoztak: mindent, amit korábban az éjszaka folyamán eltulajdonítottak. Az értékek mellett üzenetet is hagytak: „Fogalmunk sem volt arról, mit viszünk el” – áll a levélben. „Itt van minden felszerelésetek, reméljük továbbra is képesek lesztek segíteni az embereknek. Isten áldjon”.

Noha a betörés közben keletkezett kár kijavítása legalább kétszázezer forintnak megfelelő dollár lesz, Stallings örül, hogy „jószívű” betörőkkel akadt dolga. „Teljesen ledöbbentünk” – mesélte az NBC-nek. „Nagyon elérzékenyültem, nem is akartam elhinni, hogy lehetséges.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.