Bármikor könnyen összerakható

Gyors és egyszerű: így készítsen házi minigrillt

Egyre határozottabban közelít a nyár, amihez elválaszthatatlanul hozzátartoznak a jó hangulatú grillpartik. De mi a helyzet, ha véletlenül otthon maradt a grillsütő - vagy nincs is? Íme, a frappáns megoldás!

2014.05.19 09:29ma.hu

Ha nyár, akkor kerti parti, ha kerti parti, akkor grillezés. De mit tegyünk, ha valami oknál fogva épp nincs kéznél egyetlen grillsütő sem? Nem baj, ha otthon felejtettük, vagy eleve nem is volt, néhány perc alatt takaros kis "csináld magad" grillsütőt dobhatunk össze pár egyszerű alkatrészből, amik még egy víkendezés közben is vagy már eleve ott vannak, vagy a legközelebbi kisközértben szinte fillérekből beszerezhetők.

Fotó: YouTube/DaveHax

Az alábbi videó lépésről lépésre mutatja be a házi minigrill elkészítését, mindössze egy nagyobb méretű konzervdobozra, alufóliára és egy sütőrácsra lesz szükségünk, no meg a munkavégzéshez egy konzervnyitóra és egy erősebb ollóra. A kiürített és kimosott fém konzervdoboz peremét a konzervnyitó segítségével levágjuk, így könnyebb lesz az ollóval egyenleges csíkokra bevágni a doboz oldalát. A videóban többször is elhangzik a figyelmeztetés, amit érdemes komolyan venni: óvatosan kell a dobozzal bánni, mert a vékony fém fájdalmas sérüléseket okozhat.

Aztán a csíkokra vagdalt dobozt virágszirom-szerűen szétnyitjuk, a végeket pedig visszahajtjuk, hogy legyen, ami majd alátámasztja a rácsot. Jó alaposan kibéleljük alufóliával, igaz, a videó szerint csak egy réteg kerül ide, de ha biztosra akarnak menni, érdemes 2-be vagy esetleg 3-ba is hajtani a vékony fóliát. Ezután beleteszünk pár szem grillszenet, meglocsoljuk gyújtófolyadékkal, és amikor már csak parázslik a szén, már mehet is rá a rács, arra pedig a sütésre váró finomságok.

Csak arra az egyre kell ügyelni, hogy ha nagyobb a társaság, akkor bizony egy minigrill nem lesz elég!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.