Finom, könnyű és társaságban süthető...

Ami elmaradhatatlan a grillezőről!

Itt a kerti grillezések, az erkélyen sütögetések ideje - no és mi más kerülhetne elsősorban a grillezőre, mint egy finom nyársonsült?

2012.05.15 06:29ma.hu

Nincs ideálisabb a tavaszi-nyári időszakban a nyársonsültnél, ha a kerti grillezéshez keresünk megfelelő "sütnivalót". Hogyan készítsük elő?

Hozzávalók:

- 90 dkg rostélyos
- 2 zöldpaprika
- 12 kis gomba
- 12 kis paradicsom
- 1 hagyma
- 1 kisebb cukkini

Pác:

- 125 ml baracklé
- 30 ml citromlé
- 60 ml olaj
- delikát grill
- fűszerkeverék
- worchester-szósz

A húst 2 centis kockákra vágjuk, a pác hozzávalóit összekeverjük és leöntjük vele a húst. Legalább fél napig hűtőben állni hagyjuk.

A hagymát nagyobb cikkekre, a cukkinit és a paprikát darabokra vágjuk. A zöldségeket a hússal váltakozva nyársra tűzzük, majd grillen 8-10 perc alatt, a páclével kenegetve, minden oldalát megsütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.