Hús helyett, körettel kiváló

"Fasírtot csinálok belőled!" - a karfiol nem bánja

Karfiolból is készíthető fasírt - a húst kerülőknek ideális finomság lehet, ráadásul ugyanúgy felszolgálható körettel, mint bármi más.

2012.05.07 06:35ma.hu

Aki szereti a fasírtot, de éppen nem ehet húst, vagy vegetáriánus változatban készítené el ezt a finomságot, rajta: a karfiol fasírt ideális választás.

A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, beleteszünk reszelt hagymát, fokhagymát, borsot, vegetát, pirospaprikát és ízlés szerint fűszereket.

Utána liszttel és egy kicsi reszelt burgonyával összeállítjuk.

Zsemlemorzsába
megforgatjuk - melybe tehetünk egy kicsi szárított búzacsírát is -, és kisütjük.

Petrezselymes, borsós rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.