Nem méreggel ölnek: szorítással

Halálos kígyók lepték el London központját

Egyelőre nem tudni, hogyan kerültek oda, de több tucatnyi kifejlett erdei kígyó tűnt fel London központi részén. A kétméteres példányok akár kisgyerekeket is össze tudnak roppantani.

2014.05.12 11:43ma.hu
Fotó: Wikipedia

Egy népes, 30 példányból álló kígyókolóniát fedeztek fel London központi részén, a Regent Canal közelében. A példányok - amelyek közül többen elérték a 2 méteres hosszt - a háztetőkön és a fákon tanyáznak, és bár harapásuk nem halálos, mégis komoly életveszélyt jelentenek, ez a fajta ugyanis szorítással öli meg áldozatát. Problémát jelent, hogy a kisebb példányok könnyen összetéveszthetők az ártalmatlan vízisiklóval.

A szakemberek szerint a kifejlett hüllők a szorításukkal könnyedén meg tudnak ölni egy akkora kutyát, mint amekkora egy kisgyerek. A környékbeli szülők emiatt érthető módon aggódnak, és remélik, rövid időn belül sikerül befogni az összes szabadon kószáló kígyót - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.