Nem tudják a rendőrök a halál okát

Kígyók és patkányok mellett halt meg az autista kisfiú

A szomszédok csak a szívettépő sikoltásra figyeltek fel, aztán rendőrök lepték el a házat, ahol holtan találtak egy kétéves autista kisfiút. A házban kígyókat és patkányokat tartottak háziállatként.

2014.03.24 15:30ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Egyelőre a hatóságok ha tudnak is valamit a rejtélyes halál okáról, még semmit nem árultak el, így óhatatlanul elindultak a találgatások egy skót kisfiú halálának ügyében. A kétéves gyermek autista volt, édesanyjával és annak leszbikus partnerével, valamint hétéves ikerbátyjaival - JJ és Matthew - élt Thorntonban, valamint kilenc kígyóval, két kutyával és számos patkánnyal osztoztak a lakáson. A szomszéd szombat este 8 körül hallotta meg a sikoltást, és nem sokkal később megjelentek a rendőrök is a ház körül, de annak ellenére, hogy a tragédiát "megmagyarázhatatlan" esetként kezelik, nem gyanúsítanak senkit - számolt be a Daily Mail az esetről.

"Úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van. Az ikrek köszöntek és Liam a fiamra mosolygott. Borzasztó arra gondolni, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy élve láttuk. Ez annyira tragikus!" - mondta a szomszédban élő 35 éves Gillian McCusker. Egy másik, a neve elhallgatását kérő szomszéd szerint a ház felől érkező sikolyok hisztérikusak voltak, a rendőség pedig mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatott, de egyelőre nem szeretnének feltételezésekbe bocsátkozni. A környékbeliek ugyanakkor máris arról suttognak, hogy talán a pár kedvtelésből tartott hüllőinek és ragadozó kisállatainak talán köze lehetett a kisfiú halálához.

A két nő két évvel ezelőtt költözött a három kisfiúval együtt Skóciába, akkor, amikor Rachael Telfer, a fiúk anyja szakított a gyermekei apjával. Egy évvel ezelőtt polgári szertartáson esküdtek egymásnak hűséget, és a nő a vezetéknevét megváltoztatva felvette partnere, Nyomi Fee vezetéknevét, akárcsak a három fiú. Noha a gyerekekkel sok időt kellett tölteniük - nemcsak Liam betegsége rótt rájuk nagy felelősséget, hanem JJ ápolása is, aki egy alsó lábszárát érintő fertőzés miatt tolószékbe kényszerült -, az ismerősök szerint élénk társadalmi életet éltek és gyakran tartottak partikat a bérelt lakásukban.

A gyermek halálának pontos okáról a boncolás után lehet többet megtudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.