Nem tudni, honnan bukkant fel

Szellemautóval karambolozott a kocsi

Sokadszori megnézésre és lassítva is olyan érzése lehet az embernek, mintha a Vissza a jövőbe egyik jelenetét nézné: az autók elindulnak a kereszteződésben, aztán a semmiből előbukkan egy fekete kocsi.

2014.04.18 13:05ma.hu
Fotó: YouTube

Amikor először, normál sebességgel megnézzük a videót, úgy tűnik, mint egy szokványos karambol: a lámpa zöldre vált, a kocsisor elindul, kanyarodik, aztán hirtelen az egyik autó elé bevág egy másik és ahogy a két fémfelület összeér, még némi szikrázás is látható. De aztán az ember tudni szeretné, hogy mégis hogy került oda az az autó, ezért megnézi lassítva a felvételt. Aztán még lassabban... végül már kockánként lejátszva.

És ekkor jön az igazi döbbenet: a kocsi mintha tényleg a semmiből kerülne elő. Nem látszik az ütközés előtti pillanatokban, persze lehet mondani, hogy a villamos eltakarta, de valahogyan akkor is át kellett volna haladnia a kép jobb oldalán, mielőtt középen megjelenik. Akárhogy is: ha trükkfelvétel, akkor kiválóan adták elő, ha viszont a valóság játszódik le a Moszkvában rögzített felvételen, akkor ideje elgondolkozni mindarról, amit eddig az időutazásról és annak lehetetlenségéről gondoltunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.