Törött üvegek várták reggel a személyzetet

Dermesztő: szellemet fogott a biztonsági kamera

A brit kocsma tulajdonosa és a személyzet is meg van győződve róla, hogy a biztonsági kamera egy szellemet fogott azon a különös éjszakán, amelynek reggelén egy törött üveg fogadta az alkalmazottakat.

2014.02.18 13:49ma.hu

Először betörésre gyanakodtak, a biztonsági kamera felvétele láttán azonban meghűlt a vér a brit Boltonban álló "Ye Olde Man and Scythe" (Az Öregember és a Kasza) kocsma személyzetében. A söröző menedzsere múlt pénteken arra ment be reggel, hogy a földön egy összetört üveg hever. Rögtön a videóhoz ment, hogy visszanézze az előző éjszakai történéseket, arra azonban aligha számított, amit reggel 6 óra 18-kor látott meg. Az éjszakára bekapcsolva hagyott világítás előbb akadozni kezdett, a lámpák villództak, aztán váratlanul egy fura alak bukkant fel a kamerával szemközti pultnál, és mozdulatlanul állt pár másodpercig, mielőtt ugyanúgy eltűnt, ahogy megjelent.

Fotó: YouTube

"Őszintén szólva egy kissé aggódok. Egy kicsit szkeptikus vagyok, ami a szellemeket illeti, de egyre inkább hinni kezdek bennük, amikor ilyen dolgokat látok, mint ez" - mondta Tony Dooley menedzser. Félelme ráadásul nem is alaptalan: az 1251 óta - természetesen felújításokkal - ezen a helyen álló kocsma Anglia negyedik legrégebbi pubjának számít, és a legenda szerint James Stanley, Derby hetedik grófja kísért benne. Az ő családjának a tulajdonában volt a kocsma őse, és amikor 1651 végén a polgárháborúban lefejezték, az utolsó óráját ott töltötte egy széken ülve - amely pontosan ott állt, ahol most a kamera a furcsa alakot megörökítette.

Az 1644-es boltoni mészárlásban is több száz katonát és civilt öltek le a kocsmában és annak közvetlen közelében, így a szellem akár azok az áldozatok közül is kikerülhetett, véres múlt mindenesetre bőven fűződik a pubhoz. 2006-ban még találkozót is tartottak a helyszínen a szellemvadászok, akik végül arra jutottak, hogy legalább 25 különböző kísértet járkál ott, köztük egy önmagát több száz éve felakasztott nő, egy nyolc éves kislány és egy kutya is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.