Minden idők legtermékenyebb rablóit fogták el

3 állam, 6 hét, 105 betörés - Rács mögött a termékeny tolvajok

Minden idők legtermékenyebb betörőiként emlegetik azt a párost, akik hat hét leforgása alatt Ausztria három különböző államát járták végig, és közben legalább 105 alkalommal hatoltak be illetéktelenül mások otthonába.

2014.04.11 14:06ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/chanpipat

Legalább 105 betöréssel vádolnak két férfit, akik mindössze hat hét alatt járták végig Ausztria három nagy államát: Alsó-Ausztriát, Stájerországot és Burgenlandot. A magyar állampolgárságú, 41 és 45 éves férfi a rendőrség szerint átlagosan 25 betörést hajtott végre vagy próbált meg végrehajtani éjszakánként, de a 105 bizonyítható eset mellett úgy vélik, legalább ennek duplája az, ami szintén hozzájuk köthető, de nem tudják - vagy eddig még nem tudták - rájuk bizonyítani - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

A rendőrség tájékoztatása szerint mintegy 70 betörési kísérletet hajtottak végre Alsó-Ausztriában, St. Pölten városában és kilenc másik településen, 27 alkalommal próbáltak bejutni Stájerország három különböző körzetének otthonaiba és 9-szer Burgenland két körzetében. A kísérletek egy része sikeres volt, de arra nem tért ki a nyomozás vezetője, Josef Grasel főfelügyelő, hogy hány esetről van szó.

A párost november 15-én tartóztatták le az alsó-ausztriai Gablitzban, miután a 45 éves férfi beismerte, hogy részt vett 13 betörésben - ez csak annak az egy éjszakának a termése volt, amikor elfogták őt. Bűntársa három betörést vallott be, ám az elmúlt hónapok alatt szépen gyarapodott a számlájukra írható egyéb betöréses esetek száma. A két tolvaj jelenleg egy Wiener Neustadt-i börtönben várja az eljárás végét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.