Nem volt nehéz elfogni a rablókat

Betörés közben hívta fel a rendőrséget a tolvaj telefonja

Egyikük saját telefonja buktatta le a két betörőt, miközben épp egy autószerelő műhelyt igyekeztek minél üresebbre kirámolni. Az egyik tolvaj zsebében a telefon véletlenül feltárcsázta a segélyközpontot.

2014.04.10 14:32ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

Már előzetes letartóztatásban van az a két gyanúsított, akiket a minnesotai rendőrség azzal vádol, hogy betörtek egy autószerelő műhelybe. A maplewoodi rendőrfőnök, Paul Schnell szerint az esetre úgy derült fény, hogy a két tolvaj egyikének a zsebében volt a mobiltelefonja, és véletlenül úgy nyomódott meg a készülék, hogy a segélyközpontot, a 911-es számot hívta. Az első diszpécser még bontotta a vonalat, amikor hallotta, hogy téves hívás, ám a készülék újratárcsázott és a második alkalommal a központban ülő illetőnek feltűnt, hogy a háttérben épp egy rablás részleteit tárgyalja két férfi.

Bár a hívás április 1-jén futott be a segélyhívó-központba, a diszpécser nem vette tréfára az ügyet, és egy nyomkövető segítségével ellenőrizte a telefon helyzetét, amelyről kiderült, hogy egy autószerelő műhelyből indította a hívást. Kiküldte az ügyeletes járőröket, akik hamarosan meg is látták, hogy két sötét ruhás férfi hagyja el az épületet, egyikük egy tévékészüléket cipelt, a másik pedig egy megpakolt dobozt.

Amikor meglátták a rendőröket, eldobták a zsákmányt és megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrkutyák gyorsan a nyomukra akadtak és elfogták őket. A 32 éves Todd Weisst és a 38 éves Justin Evanst harmadfokú betöréssel vádolják - számolt be a News13 című amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.