Harminc év börtönt kap a gyilkos feleség

Nyolc napnyi házasság után megölte a férjét

Mindössze nyolc napig voltak házasok, amikor egy kirándulás végzetes tragédiába torkollt: egy heves veszekedés közepette az ifjú feleség lelökte egy szikla tetejéről a férjét, akit három nappal később találtak meg.

2014.03.28 17:17MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Mindössze nyolc nappal házasságkötésük után lelökte egy szikláról és megölte férjét egy fiatal amerikai nő, ezért a bíróság harminc év börtönre ítélte csütörtökön. A 22 éves Jordan Linn Grahamnak nincs lehetősége feltételes szabadlábra helyezésért folyamodni, és 16 910 dollár (mintegy 3,8 millió forint) kártérítést kell fizetnie, szabadon engedése után pedig öt éven át megfigyelés alatt tartják majd - adta hírül a Missoulan című helyi lap.

A friss házasok között 2013 nyarán a Glacier Nemzeti Parkban tett kiránduláson vita alakult ki. Egy meredek falú, 91 méter mély szakadék peremén álltak, amikor a férj, Cody Johnson megragadta a karjánál Grahamet, aki azonban ellökte a kezét és a szakadékba taszította férjét. A nő elhagyta a helyszínt, majd folyamatos hazugságokkal próbálta fedezni a bűntényt.

Kezdetben azt állította, férje általa ismeretlen barátokkal tűnt el, a rendőrségnek egy állítólagos baráttól érkezett hamis e-mailt is bemutatott. A rendőrség azonban bemutatta a park biztonsági felvételeit, amelyeken látszott a kérdéses napon a területre érkező pár. Decemberben aztán Graham megtört és beismerte bűnösségét a nem előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésben. Cserébe ejtették a szándékos emberölés vádját és a hamis vallomástétel vádpontját. Később a nő és védőügyvédei próbálták visszavonni a beismerő vallomást, hiába.

A védelem szerint Graham gondatlanul, de nem szándékosan követte el tettét, ezért tíz év börtönbüntetés lenne helyénvaló. A vád ellenben ötven évet javasolt, tekintve, hogy a nő nem állt alkohol vagy drog hatása alatt, tettét így tisztán gondolkodva követte el. Elhajtott a helyszínről anélkül, hogy megnézte volna, Johnson túlélte-e az esést. A férfi holttestére csak az eset után három nappal találtak rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.